Ηττήθηκε αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις

Written by  Οκτ 24, 2018

Ένας ανταγωνιστικός Ολυμπιακός, παρατάχθηκε στο παρκέ του κλειστού της Χαλκίδας, αποφασισμένος να τα δώσει όλα, στην παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα ομίλων της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκες» πάλεψαν, αλλά στο τέλος έχασαν με 54-63 από την Φενερμπαχτσέ, για την 1η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορο και όμορφο μπάσκετ, καμία όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο αποτελεσματικός και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 21-15. Με την αρχή της δεύτερης περιόδου η ελληνική ομάδα παίζοντας καλή άμυνα και ευστοχώντας στις περισσότερες επιθέσεις της πήρε μία μικρή διαφορά. Η Φενερμπαχτσέ ισορρόπησε γρήγορα την κατάσταση και ισοφάρισε σε 31-31 για να προηγηθεί με 33-34 για πρώτη φορά μετά το αρχικό 4-2 υπέρ της στο πρώτο δεκάλεπτο. Το ημίχρονο έκλεισε 34-36 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην σκοράρουν για 2,5 λεπτά ενώ υπήρξε 15λεπτη διακοπή. Η διακοπή του αγώνα επηρέασε τον Ολυμπιακό τη στιγμή που η Φενερμπαχτσέ ήταν πιο εύστοχη, πατούσε πιο γερά στο παρκέ και αυτό φάνηκε από το μικρό σερί 8-2 που έκανε φθάνοντας την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (49-39) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε 42-52 υπέρ της Φενερ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μείωσε τη διαφορά παίζοντας σφιχτή άμυνα ενώ επιθετικά έβρισκε σκορ από την Παυλοπούλου και την Μάζιτς. Η Φενερ αντέδρασε και με δύο τρίποντα πήγε εκ νέου την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (50-61). Στο τέλος ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους για να έρθει το τελικό 63-54. Πρώτες σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Σωτηρίου και Τόμας που πέτυχαν από 11 πόντους και τις ακολούθησε η Τζόνσον με 10. Από τη Φενερμπαχτσέ ξεχώρισε η Πλουμ που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, έχοντας 4/8 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 34-36, 42-52, 54-63

Ολυμπιακός (Γιώργος Παντελάκης):Τζόνσον 10, Παυλοπούλου 6, Σπυριδοπούλου 6, Σταμάτη 3, Τόμας 11, Κοσμά, Λίτσι, Μάζιτς 4, Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 11

Φενερμπαχτσέ ( Βαλερί Γκαρνιέρ): Κανιτέζ, Πλουμ 20, Βογκν 11, Βεραμεγιένκα 6, Ζανταλασίνι 4, Κόρα 11, Σοττάνα 7, Ντερμιρμέν 4, Γιαβάς

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.