Στον τελικό για τέταρτη διαδοχική χρονιά ο Ολυμπιακός

Written by  Μαρ 22, 2019
Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 78-37 του Παναθηναϊκού, στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4, που διεξάγεται στα Χανιά. Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός, θα βρεθεί στον τελικό του θεσμού για τέταρτη διαδοχική χρονιά και την Κυριακή (24/3), στις 15:00, θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Λευκάδας, με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου που θα τον ανεβάσει στην πρώτη θέση με τους περισσότερους τίτλους στη διοργάνωση, εκεί όπου βρίσκονται οι Εσπερίδες Καλλιθέας, με τέσσερις κατακτήσεις.
 
Σε μια αναμέτρηση που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, το ξεκίνημα της ήταν νευρικό και άστοχο και για τις δυο ομάδες με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα με 5-0 και τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο 6:07, για το 5-2. Το πρώτο δεκάλεπτο έμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με το σκορ μόλις στο 9-8, τρία λεπτά πριν τη λήξη του, για να ολοκληρωθεί με σκορ 19-8, μετά από ένα σερί 10-0 για τον Ολυμπιακό και δυο άστοχες βολές της Εζέτζα σε νεκρό χρόνο. Η διαφορά διατηρήθηκε κοντά σε διψήφιο αριθμό στην αρχή της δεύτερης περιόδου (21-10), με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 22-18, στο 5:19. Μέσα σε ένα περίπου λεπτό η διαφορά επανήλθε στο συν έντεκα (29-18), με την Άννα Σπυριδοπούλου, να σκοράρει έξω από τα 6,75. Η Εβίνα Σταμάτη ανέβασε τη διαφορά στους 16 πόντους για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (36-20). Οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα για τα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 39-20. Για τον Ολυμπιακό πρώτη σκόρερ μέχρι αυτό το σημείο ήταν η Σταμάτη που είχε 9 πόντους και η Τζόνσον πρόσθεσε άλλους 8 στην «ερυθρόλευκη» μηχανή. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, βρήκε σκορ μόλις από τρεις παίκτριες, με την Καλαμπάκου να έχει 10 και την Μούλη 8.
 
Ίδια η εικόνα και στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ολυμπιακός πέτυχε καλάθι μετά από σχεδόν δύο λεπτά ενώ ο Παναθηναϊκός μετά από τρία λεπτά με την Εζέτζα. Ο Ολυμπιακός πέρασε την μπάλα στην ρακέτα ενώ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μαζέψει κάπως την διαφορά επιχειρώντας αρκετά τρίποντα. Η κατάσταση δεν άλλαξε καθόλου και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 49-28. Με την Παυλοπούλου στην τελευταία περίοδο οι τυπικά γηπεδούχες αύξησαν την διαφορά στους 30 πόντους για το 61-31. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις υπόλοιπες παίκτριες που είχε στη διάθεση του δεδομένου με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Με το τελικό 78-37 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης και την Κυριακή (24/3) θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Λευκάδας (15:00). Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού αλλά και του αγώνα ήταν η Λικέντρα Τζόνσον με 13 πόντους και την ακολούθησαν Σταμάτη και Σταμολάμπρου που πέτυχαν από 11. Για τον Παναθηναϊκό η Καλαμπάκου σημείωσε 12 και η Μούλη 8, όλους στο πρώτο μισό του αγώνα.
 
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή,στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου, με τις παίκτριες του Παναθηναϊκού να αγωνίζονται με πένθος στη φανέλα. 
 
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-37

Διαιτητές: Μαγκλογιάννης, Κάρδαρης, Γιακείμη

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 39-20, 49-28, 78-37

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 8(1), Σταμάτη 11(2), Αυτζή, Σπυριδοπούλου 8(1), Παυλοπούλου 9(1), Νικολοπούλου 6, Σωτηρίου 2, Τίκβιτς 6, Λίτσι 4, Τζόνσον 13, Κοσμά, Σταμολάμπρου 11(3) .

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης): Κασδαγλή, Μούλη 8, Π. Κοιλιά 3, Καλαμπάκου 12(2), Ευαγγελάτου 2, Αρβανίτη 4, Σλούκα 2, Εζέτζα 6, Ακρίβου, Μούτσα, Σιγάλα.   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.