Στέλλα Καλτσίδου: «Υπερηφάνεια γιατί δείξαμε στο γήπεδο τι σημαίνει ελληνική ψυχή»

Written by  Οκτ 17, 2018

Αν προσπαθήσεις να αποτυπώσεις την πορεία της με λόγια, στο χαρτί, είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν θα τα καταφέρεις. Από το 1993 έως και σήμερα, η Στέλλα Καλτσίδου μετράει 25 χρόνια στα παρκέ, με μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία και πλέον Πολωνία.

Διαδρομή στην οποία πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της 7 Κύπελλα Ελλάδας (Γλυφάδα, Εσπερίδες, Ολυμπιακός), 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας (Εσπερίδες, Ολυμπιακός), 3 Πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Γαλλίας με τη Μπούρζ. Από το 2001 αποτελεί μέλος της Εθνικής Γυναικών ζώντας μεγάλες στιγμές με αποκορύφωμα την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Πράγας το 2017, την 5η στην διοργάνωση του 2009 αλλά και τις δυο συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2010 και 2018).

Μια καριέρα γεμάτη θέληση, κουράγιο και σίγουρα τεράστια αποθέματα δύναμης καθώς οι ανηφόρες πολλές, πριν από τους πανηγυρισμούς των επιτυχιών. Άλλωστε κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, πόσο μάλλον όταν είναι μέσα στον αθλητισμό και δη σε ένα ομαδικό άθλημα.



Εδώ και δυο εβδομάδες η Στέλλα Καλτσίδου, βρίσκεται στην Πολωνία, για τη νέα σελίδα της καριέρας της, στην πρωταθλήτρια Πολκοβίτσε για την  οποία μίλησε στο agapotobasket.gr , όπως και για την γλυκόπικρη γεύση που άφησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Στέλλας Καλτσίδου στο Agapotobasket.gr:

Οι σκέψεις πριν το ταξίδι στην Τενερίφη, έγιναν πραγματικότητα κατά τη δεύτερη συμμετοχή της Εθνικής στην κορυφαία διοργάνωση;
Σίγουρα η δεύτερη παρουσία μας σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν καλύτερη από την πρώτη! Πήγαμε πιο έτοιμες και πιο συνειδητοποιημένες και πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει εξ αρχής.  
 
Τι πέρασε από το μυαλό σου τη στιγμή που ακούγονταν η κόρνα της λήξης στον αγώνα με τη Νιγηρία;
Αυτό που πέρασε από το μυαλό μου ήταν... «κρίμα!! Χάσαμε «δικό» μας παιχνίδι».

Τι μένει στο τέλος από αυτό το γαλανόλευκο καλοκαίρι;
Αυτό που μένει είναι σίγουρα μια πίκρα γιατί, όπως είπα και παραπάνω, θεωρώ ότι από δικά μας λάθη δεν προκριθήκαμε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου! Πάνω απ’ όλα όμως μένει η υπερηφάνεια που για άλλη μια φορά παλέψαμε και δείξαμε στο γήπεδο τι σημαίνει ελληνική ψυχή!  


 
Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι και αν ναι τι;
Ότι γράφεται δεν ξεγράφεται. Όλα είναι εμπειρίες και μόνο μέσα από αυτές μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε! Θα ήταν άδικο λοιπόν να πω ότι θα άλλαζα κάτι αφού με τα «αν» κανείς δεν έγραψε ιστορία! Σίγουρα πάντως έχω μάθει από τα λάθη.  
 
Ακολουθούν οι δυο τελευταίοι αγώνες των προκριματικών του επόμενου ευρωμπάσκετ. Μπορεί η εθνική το 2/2 και την πρόκριση ως πρώτη του ομίλου;
Καταρχάς εύχομαι να είμαστε όλες υγιείς και να παραταχθούμε πλήρεις γι’ αυτά τα δυο παιχνίδια. Από εκεί και πέρα ο στόχος μας είναι να κάνουμε σίγουρα μια νίκη και να αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό.  
 
Μπορεί η Εθνική να συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες και να δίνει το παρόν στις τελικές φάσεις των διοργανώσεων; Πως βλέπεις το μέλλον από την δική σας πλευρά;
Σίγουρα στόχος μας είναι να κρατήσουμε την εθνική ομάδα ψηλά, εκεί που με το τόσο κόπο την φέραμε. Αυτό απαιτεί πραγματικά πολύ κόπο, τόσο στο παρόν, όσο θα αποτελεί και στο μέλλον. Εύχομαι τα κορίτσια αυτά που θα πάρουν τη σκυτάλη από εμάς να έχουν την ίδια αγάπη γι’ αυτή την ομάδα και το ίδιο πάθος και να καταφέρουν να πάνε την αγαπημένη μας ομάδα ακόμα ψηλότερα. Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να τις στηρίζουμε και να τις βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε όπως έκαναν για εμάς και οι παλαιότερες.



Σε συλλογικό επίπεδο έφυγες εκ νέου στο εξωτερικό. Έχοντας αγωνιστεί αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, αλλά τα τελευταία δυο είχες επιστέψει στην Ελλάδα, πόσο εύκολο ήταν να φύγεις ξανά;
Δεν είχα καμιά δυσκολία να φύγω στο εξωτερικό και πάλι. Όπως έχω ξαναπεί, στην Ελλάδα γύρισα για να παίξω σε μια ομάδα άκρως επαγγελματική με ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως ήταν τα χρόνια που έλειπα στο εξωτερικό. Είμαι επαγγελματίας και ο στόχος μου είναι να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο, όποτε η απόφαση μου να  φύγω εκ νέου ήταν απλά φυσιολογική για μένα  

Ποιο είναι τα κριτήρια εκείνα που σε οδήγησαν να υπογράψεις στην Πολκοβίτσε;
Το Πολκοβιτσε είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη με υψηλούς στόχους, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Το πολωνικό πρωτάθλημα έχει ανεβεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Και φυσικά το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα έχοντας και εκεί υψηλούς στόχους. Οπότε το επίπεδο ήταν αυτό που με ώθησε να συμφωνήσω.  
 
Οι πρώτες σου εικόνες από τη νέα σου ομάδα.
Αν και είναι ακόμα αρκετά νωρίς, γιατί βρίσκομαι εδώ ούτε 2 εβδομάδες, οι πρώτες μου εικόνες είναι πολύ θετικές. Μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία της ομάδας και το μπάσκετ που θέλει να παίξει, καθώς στηρίζεται στη ομαδική συνεργασία και αυτό είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα και στην δική μου ιδιοσυγκρασία. Το κλίμα της ομάδας είναι πολύ καλό και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί θα μας βοηθήσει να βρούμε πιο γρήγορα τη χημεία μας στο γήπεδο.  


 
Ποιο είναι οι προσωπικοί σου στόχοι αλλά και οι συλλογικοί για τη φετινή σεζόν.
Οι στόχοι της ομάδας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο της Πολωνίας, όπως έκαναν και πέρυσι και στην Ευρώπη να κάνουν το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν. Προσωπικός στόχος είναι να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που μπορώ ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και φυσικά να το ευχαριστηθώ!!!  

Ολυμπιακός και Νίκη Λευκάδας πέρασαν τη διαδικασία των προκριματικών και θα αγωνιστούν στους ομίλους της Ευρωλίγκα και του Eurpcup αντίστοιχα. Πως βλέπεις την πορεία τους;
Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στον Ολυμπιακό και στη Νίκη Λευκάδας για τις επιτυχίες τους. Είναι πολύ σημαντικό και πολύ μεγάλο αυτό που πετύχανε. Το να εκπροσωπείται η χώρα μας, σε συλλογικό επίπεδο, από δυο ομάδες στην Ευρώπη είναι κάτι που έχουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια. Και οι δυο ομάδες αποδείξανε με αυτές τους τις επιτυχίες ότι δικαίως η Ελλάδα βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και στους δυο και αν μπορώ να πω κάτι στα κορίτσια που θα παίξουν για πρώτη φορά σ’ αυτές τις διοργανώσεις, είναι να «ρουφήξουν» την κάθε στιγμή γιατί οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν είναι μοναδικές!

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.