Print this page

Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας

Written by  Ιαν 02, 2023

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη στο άκουσμα της επιστροφής της Ρούλας Μούλη στα παρκέ. Αυτή την φορά με την ιδιότητα της γυμνάστριας. Αρχές καλοκαιριού του 2021και ανακοινώνει την απόσυρσή της από την ενεργό δράση. Ένα χρόνο μετά και έχοντας βγάλει την φανέλα με το 5 επιστρέφει στην ομάδα που όπως είχε δηλώσει είχε βρει την μπασκετική της Ιθάκη. Τον Παναθηναϊκό.

Η Πετρούλα (όπως είναι το πλήρες όνομά της) Μούλη διάνυσε μία πορεία κάτι παραπάνω από 20 χρόνια στον χώρο του μπάσκετ βάζοντας το δικό της όνομα στη ιστορία της ελληνικής μπασκετικής βίβλου.

Γράφει ο Γιώργος Μαγουλάς

Η αρχή..

Γεννημένη στην Αριδαία της Πέλλας στις 28/01/1985 ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην τοπική ομάδα ενώ η πρώτη της μεταγραφή ήταν ο Παναθλητικός Συκεών. Μαθήτρια τότε χρειάζοταν να διανύει μία απόσταση 100 χιλιομέτρων 4 φορές την εβδομάδα με τον πατέρα της προκειμένου να συμμετέχει στις προπονήσεις και να την πηγαίνει στο ΔΑΚ Επταπυργίου. Αυτό δεν την πτόησε καθόλου ούτε και η κούραση καθώς ήθελε να φτάσει ψηλά. Στον Παναθλητικό θ΄ αγωνιστεί για τρία χρόνια συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.

Από την Α2 στην Α1..

Επόμενη μεταγραφή ο Πρωτέας Κορδελιού που αγωνιζόταν στην Α2 στον οποίο αγωνίσθηκε δύο χρόνια αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες. Ο Πρωτέας θ’ αποτελέσει το σκαλοπάτι για την είσοδο της στα παρκέ της Α1 με τη φανέλα της Siemens, ομάδα επίσης της Θεσσαλονίκης, στην οποία έμεινε 4 χρόνια με σημαντικότερες επιτυχίες την έβδομη θέση το 2006 και το 2007. Την ίδια χρονιά επίσης κατέλαβε την τρίτη θέση για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας στον μικρό τελικό του Πανιωνίου. 

Η αναγνώριση και η μεταγραφή στον Άρη..

Επόμενο κεφάλαιο η ιστορική ομάδα του Άρη. Με τα κιτρινόμαυρα αγωνίσθηκε από το 2009 μέχρι το 2014. Μάλιστα η μεταγραφή της συνέπεσε με την άνοδο της ομάδας στην Α1 ενώ η τελική πέμπτη θέση εξασφάλισε την έξοδο στο Eurocup για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Την περίοδο 2012-2013 ο Άρης τερμάτισε στην έκτη θέση με την Μούλη ν’ αναδεικνύεται δεύτερη σκορερ της ομάδας της πετυχαίνοντας 260 πόντους ενώ ήταν δεύτερη στα κερδισμένα φάουλ και τρίτη σε όλο το πρωτάθλημα στα κλεψίματα.

Παραμένοντας  κάτοικος Θεσσαλονίκης, η Ρούλα Μούλη πήρε μεταγραφή για την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου η οποία είχε ανέβει στην Α1 το 2013 και είχε στον πάγκο της την Ελένη Καφαντάρη. Στην ομάδα θ’ αγωνιστεί το 2014-2015 βοηθώντας σημαντικά καθώς σημείωσε συνολικά 203 πόντους (4η σκορερ της Αναγέννησης) ενώ ήταν τρίτη σε όλο το πρωτάθλημα στα κλεψίματα (43 συνολικά).

Η κάθοδος στην Αθήνα

Έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της, η Τερψιθέα Γλυφάδας της χτύπησε της πόρτα και έτσι πήρε την απόφαση να κατέβει στην Αθήνα. Στην ομάδα των νοτίων προαστίων θα αγωνισθεί μία σεζόν (2015-2016) για να πάρει στην συνέχεια την μεγάλη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Το 2017 η ομάδα της Αθήνας τερμάτισε στην τρίτη θέση επικρατώντας της Δάφνης Αγίου Δημητρίου. Η Μούλη σε 24 αγώνες είχε 8,8 πόντους μ.ο. Η αγωνιστική της δράση σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε ο Παναθηναϊκός, έφεραν την πρόταση της Δάφνης με την λήξη της σεζόν όπου και θα παραμείνει μία χρονιά.          

Η επιβράβευση και η Ιθάκη

Η τελευταία της μεταγραφή αλλά και σημαντικότερη θα είναι  η επιστροφή της στον Παναθηναϊκό. Στο τριφύλλι θ’ αγωνιστεί από το 2018 έως το 2021. Η επιστροφή της θα συμπέσει την στιγμή που η ομάδα θ’ αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία. Διαθέτοντας  ένα αξιόμαχο σύνολο το τριφύλλι θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή και ταυτόχρονα την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία ενώ την σεζόν 2020-2021 θα κατακτήσει το πρωτάθλημα επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-2 νίκες. Λίγο μετά την λήξη του πρωταθλήματος, η Ρούλα Μούλη θ’ ανακοινώσει την απόσυρσή της από την ενεργό δράση. Μια πορεία είκοσι και πλέον ετών γεμάτη από συγκινήσεις, τίτλους, αναγνώριση μα πάνω άπ’ όλα γεμάτη θυσίες, υπομονή και πείσμα. Εφόδια που μόνο αν τα διαθέτει κάποιος μπορεί να φτάσει στην κορυφή και η Ρούλα Μούλη έφτασε.

Ένα χρόνο έμεινε μακριά από τα παρκέ καθώς αποδέχθηκε την θέση της γυμνάστριας (απόφοιτη ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης) του Παναθηναϊκού στον τομέα της φυσικής κατάστασης και εκγύμνασης, στην ομάδα στην οποία εργάζεται ως σήμερα.

Εθνική ομάδα

Εκτός από τις φανέλες που τίμησε φορώντας τες, τίμησε και τα γαλανόλευκα καθώς αγωνίσθηκε με τις ομάδες των Κορασίδων, Νέων Γυναικών, Γυναικών καθώς και στην ομάδα 3χ3 έχοντας για συμπαίκτριες τις Αφροδίτη Κοσμά, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου και Στέλλα Φουράκη.