Print this page

Αρμάνι Μιλάνο: Ένας αντίπαλος με «βαθιά» ιστορία (vids)

Written by  Νοε 07, 2014

Η αποψινή αντίπαλος του Παναθηναϊκού δεν είναι οποιαδήποτε ομαδα. Είναι ένας σύλλογος που κουβαλά μεγάλη ιστορία και που εχει στις προθήκες της 26 εθνικά Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Κόρατς, 3 Κύπελλα Σαπόρτα και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.

 

Η ομαδα ιδρύθηκε το 1936 και έκτοτε εχει αλλάξει πολλές ονομασίες (Σίμενταλ, Τρέισερ, Στεφάνελ) μέχρι να καταλήξει στην σημερινή Αρμάνι Μιλάνο. Η «χρυσή» περίοδος της ομάδας ήταν η δεκαετία του 1980, όταν με προπονητή τον Νταν Πίτερσον και με παίχτες «θρύλους», όπως ο μεγάλος Μπόμπ Μακάντου, ο Αντουάν Καρ, ο Ντίνο Μενεγκίν και ο Μάικ Ντ’ Αντόνι, έφτασε στην κατάκτηση 2 σερί ευρωπαϊκών τίτλων ( 1987-1988).

Τα τελευταία χρόνια, η δεσπόζουσα παρουσία στην Ιταλία της Σιένα δεν άφησε την Μιλάνο να διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις. Η διάλυση, όμως, της ομάδας της Τοσκάνης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα διοικητικά ηνία της Μιλάνο ανέλαβε ο Τζιόρτζιο Αρμάνι, έκαναν την ομαδα και πάλι δυνατή. Η ονομασία άλλαξε σε «Αρμάνι Τζινς Μιλάνο» και οι τίτλοι άρχισαν να έρχονται ξανά.

Κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, η Αρμάνι προσπάθησε να επανέλθει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Το Final Four διεξήχθη στην έδρα της και όλα ήταν ευνοϊκά προκειμένου η ομαδα να λάβει ξανά μέρος στο ραντεβού των «4». Η Μακάμπι, όμως, απέκλεισε τους Ιταλούς στα play-off και με 3-1 νίκες ήταν εκείνη που πήγε στο F4 και, τελικά, κατέκτησε και τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός δεν εχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από την αποψινή του αντίπαλο, καθώς το 1998 οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ο πρώτος αγώνας στο ΟΑΚΑ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αφού ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Ιταλική ομάδα με 77-58 με τον Αλβέρτη και τον Ράντζα να κάνουν πολύ μεγάλη εμφάνιση (28 ποντους ο «Φράγκι», 19 ο Κροάτης) και να βάζουν τις βάσεις για την πρόκριση. Η ρεβάνς, όμως, 15 μέρες αργότερα ανέτρεψε τα δεδομένα. Η Στεφανέλ επικράτησε με 86-61 αναγκάζοντας τους «πράσινους» σε μια από τις πιο οδυνηρές ήττες της ιστορίας τους.

Θυμηθείτε εκείνες τις ιστορικές αναμετρήσεις: 

24 Μαρτίου 1998: Παναθηναϊκός - Στεφανέλ 77-58 

 

31 Μαρτίου 1998: Στεφανέλ - Παναθηναϊκός 86-61

 

 

Φωτό: olimpiamilano.com