Print this page

«Η αγάπη μας για αυτή την ομάδα τα ξεπερνάει όλα»

Written by  Νοε 17, 2020

Μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες, η Εθνική ομάδα των Γυναικών, τα έδωσε όλα, στο δεύτερο "παράθυρο"  των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2021 και όλα πλέον θα κριθούν τον Φεβρουάριο, λίγους μήνες πριν το μεγάλο ραντεβού της τελικής φάσης στα γήπεδα της Γαλλίας και της Ισπανίας, όπου φυσικά το ανανεωμένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να δώσει το παρόν.



Η Άρτεμις Σπανού, αρχηγός της ομάδας σε αυτούς τους αγώνες, μοιράζεται τις σκέψεις της, μέσω του προσωπικού της blog στο Agapotobasket.gr.

«Καλησπέρα στην παρέα. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε και να καταφέρνετε να μένετε θετικοί και με το ηθικό ψηλά σε μια κατάσταση αρκετα δύσκολη ειδικά ψυχολογικά.

Ήρθε και ο Νοέμβριος και πέρασαν και τα «παράθυρα» της εθνικής μας για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού το 2021. Απολογισμός της ομάδας μια νίκη και μια ήττα. Βουλγαρία και Σλοβενία αντίστοιχα. Δυο δύσκολα παιχνίδια που σαφώς θέλαμε και να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα μπορούσα να μας δώσω πολλές δικαιολογίες για το ότι χάσαμε τα παιχνίδια και να «καθησυχαστώ» σε αυτό αλλά έχω μάθει σαν Άρτεμις να μην το κάνω και να μαθαίνω από την οποιοδήποτε κατάσταση. Ναι εννοείται πως δεν είχαμε πλήρες ρόστερ και θα θέλαμε να έχουμε μαζί μας την Κατερινα και την Αννα και την Τζάκι και την Πηνελοπη και την Ιωάννα και την Βασιλική αλλά δεν τις είχαμε, για τον οποιοδήποτε λόγο. Αλλά αυτό που είχαμε ήταν μια ομάδα η οποία ήθελε να κερδίσει με οποιοδήποτε τρόπο γινόταν και τα έδωσε όλα μέσα στο γήπεδο για να το καταφέρει αυτό.

Καταφέραμε να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι και να εξασφαλίσουμε τη νίκη εναντίον της Βουλγαρίας που ήταν παιχνίδι ζωής και θανάτου, αλλά δεν καταφέραμε το ίδιο με τη Σλοβενία. Ήρθαμε πολύ κοντά πολλές φορές αλλά στο τέλος δεν το καταφέραμε. Αυτό που θα κρατήσω από τους δυο αγώνες αυτούς είναι στο ομαδικό επίπεδο ότι η ομάδα κατάφερε να δέσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και να προσαρμοστεί στις συνθήκες που είχαμε και κάθε μέρα ήταν και διαφορετική καθώς δεν ήξερες μέχρι την τελευταία στιγμή αν κάτι ήταν σίγουρο ή όχι. Αναφέρομαι στα τεστ που κάναμε σαν ομάδα και περιμέναμε να βγούμε αρνητικές για να μπορούμε να παίξουμε. Επίσης μια νεανική ομάδα που για τις περισσότερες ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά καταφέραμε παλιές και καινούργιες να δέσουμε και να βγάλουμε στο γηπεδο τη μαχητικότητα, το πάθος, την καρδιά και τον ενθουσιασμό που ξέρει να βγάζει αυτή η ομάδα. Η ομάδα έδειξε ότι έχει ταλέντο και ότι στο χέρι μας είναι το τι μπορούμε να καταφέρουμε με αυτό. Σε ατομικό επίπεδο τώρα θα πω ότι και για μένα ήταν μια καινούργια εμπειρία, πρώτη φορά σαν αρχηγός της ομάδας και δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα έγιναν σε αυτή τη «φούσκα» του Νοεμβρίου στο Ηράκλειο.

Έμαθα πολλά μέσα σε αυτές τις 10 μέρες και πήρα πολλά μαθήματα που θα με βοηθήσουν στη πορεία μου στο μέλλον. Όπως με έχουν μάθει και δικά μου άτομα, κρατάμε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε δυνατά για το στόχο μας. Ο στόχος μας τώρα είναι δύο νίκες στο παράθυρο του Φεβρουαρίου και αυτό θα πάει να διεκδικήσει η ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο. Έχουμε μάθει να παλεύουμε με ότι έχουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Γιατί η αγάπη μας για αυτή την ομάδα τα ξεπερνάει όλα!!»

Πηγή φωτό: Hellenic Basketball Federation