Print this page

Ο Παναθηναϊκός νικητής στον μικρό τελικό του Super Cup

Written by  Σεπ 24, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν ο νικητής στον μικρό τελικό του 1ου Watt + Volt Super Cup, επικρατώντας της ΑΕΚ με 79-73 και πήρε την τιμητική 3η θέση στον νεοσύστατο θεσμό στο τελευταίο δυνατό τεστ πριν από την πρεμιέρα της δύσκολης Euroleague 2020-21.

Οι «πράσινοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τον Πιερ Τζάκσον που έμεινε εκτός αποστολής, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, απόρροια του ημιτελικού της διοργάνωσης, έδειξαν πολλές αδυναμίες και προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν άμεσα από τον Γιώργο Βόβορα, ωστόσο, στην τελευταία περίοδο έπαιξαν καλύτερα και με περισσότερο μυαλό και, μεταξύ άλλων, πήραν και άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στο πρόσφατο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ, έδειξε επίσης αρκετές αδυναμίες λίγο πριν από το Final 8 του Basketball Champions League και θα χρειαστεί να δουλέψει αρκετά τις επόμενες μέρες πριν από την αναμέτρηση με την Νίμπουργκ.

Με διάθεση για γρήγορο ρυθμό – ο οποίος έπεσε αισθητά στη συνέχεια της αναμέτρησης -  αλλά με πολλές βιαστικές και άστοχες επιλογές στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να μένουν χαμηλά στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο (7-4), με τον Παναθηναϊκό να χτυπάει μέσα από τη ρακέτα για να πάρει προβάδισμα με 10-14, όμως, η ΑΕΚ χάρη σε τρίποντα των Ματσιούλις και Λοτζέσκι, κατάφερε να περάσει μπροστά στην εκπνοή του πρώτου δεκάλεπτου με 20-21.

Η «Ένωση» εξακολουθούσε να έχει πολύ καλά ποσοστά από τα 6,75μ., για να διατηρεί ένα προβάδισμα 4 πόντων (31-27), όμως, δεν απειλούσε ουσιαστικά με άλλον τρόπο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να απαντήσει με σερί 8-0 για να προηγηθεί με 31-35.

Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό των παικτών της ΑΕΚ και τις βολές από τα πολλά φάουλ, με αποκορύφωμα την αποβολή του Γκίκα με 5 χάρη σε φάουλ και τεχνική ποινή που δέχθηκε στο 18’, προηγήθηκαν με 35-43, αλλά ένα ξέσπασμα του Λάνγκφορντ με 8 συνεχόμενους πόντους και μία βολή του Ζήση, έβαλαν τους «κιτρινόμαυρους» ξανά μπροστά στο σκορ με 44-43 στο ημίχρονο.

Διευρύνοντας το συνολικό σερί της σε 13-0 η ΑΕΚ προηγήθηκε με 48-43 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ έφτασε ακόμα και το +7 (54-47),όμως, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε σημαντικά, έλεγε τα ριμπάουντ και έπαιξε σκληρή άμυνα, κάνοντας δικό του σερί 8-0 για να περάσει μπροστά με 54-55 και το δεκάλεπτο βρήκε τις  δυο ομάδες ισόπαλες με 59-59.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό και με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, κράτησε χαμηλά την ΑΕΚ και κατάφερε με σερί 9-0 να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (61-71) και έβαλε τις βάσεις για την νίκη, που ήρθε τελικά με 73-79, με τους «πράσινους» να κατακτούν την 3η θέση στον θεσμό.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 21 πόντους, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Μάρκους Φόστερ είχε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την ΑΕΚ, ο Κιθ Λάνγκφορντ σημείωσε 20 πόντους, ο Γιάνικ Μορέιρα είχε 12 πόντους με 13 ριμπάουντ ο Γιόνας Ματσιούλις σημείωσε επίσης 12 πόντους και ο Ματ Λοτζέσκι πρόσθεσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 44-43, 59-59, 73-79

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ