Print this page

Ανακοίνωση 11 ΚΑΕ κατά του Άρη για τα τηλεοπτικά

Written by  Οκτ 01, 2020

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι 11 ΚΑΕ που συμφώνησαν με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στρέφονται κατά της ΚΑΕ Άρης, που νωρίτερα αρνήθηκε το ποσό που της αναλογεί και διαχώρισε την θέση της, τονίζοντας πως παραλίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα την τελευταία στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, η ΚΑΕ Άρης καταψήφισε την συμφωνία, καθώς διαφωνούσε με το ποσό που της αναλογεί, θεωρώντας το δυσανάλογο του μεγέθους και της ιστορίας της ομάδας, διαχωρίζοντας την θέση της από τις υπόλοιπες που δέχθηκαν την οικονομική κατανομή.

Η ανακοίνωση των 11 ΚΑΕ

Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιτευχθεί, μετά από πολλά χρόνια, συμφωνία μεταξύ των μελών του ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την παραχώρηση τους έναντι εύλογου αντιτίμου στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Σε αυτό το διάστημα έγιναν αμέτρητες συναντήσεις και αντίστοιχες συζητήσεις και σχεδόν όλες οι ομάδες προέβησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ.

Την τελευταία πραγματικά στιγμή, με ορατό τον κίνδυνο να τιναχτούν όλα στον αέρα και χωρίς προηγουμένως να έχει θέσει το οποιοδήποτε ζήτημα, η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, για αδιευκρίνιστους λόγους, επέλεξε να καταψηφίσει την συμφωνία και μάλιστα με προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο.

Η απόφαση αυτή του Άρη δεν στάθηκε τελικά ικανή να υπονομεύσει την συμφωνία και την αλλαγή σελίδας στο Ελληνικό μπάσκετ. Οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας θέτοντας έτσι την ομάδα του Άρη στο περιθώριο, στο οποίο η ίδια επιδίωξε να μείνει.

ΚΑΕ ΑΕΚ

ΚΑΕ Ηρακλής

ΚΑΕ Ιωνικός Bc Hellenic Coin

KAE Κολοσσός H Hotels

KAE Λάρισα Bread Factory

KAE Λαύριο Megabolt

KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ

ΚΑΕ Περιστέρι

ΚΑΕ Προμηθέας

ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης

 

Πηγή και φωτό: ΕΣΑΚΕ