Print this page

Πρώτο δείγμα θετικό για ΠΑΟ

Written by  Οκτ 02, 2013

Καλές εντυπώσεις άφησε στο πρώτο του φιλικό εντός έδρας ο Παναθηναϊκός, που, μπροστά στο –λιγοστό- κοινό του και φορώντας την νέα του εμφάνιση, παρουσίασε καλό πρόσωπο και επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί της Αστάνα του Πατ Καλάθη με 73-62.

 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά πρόσωπα και σχήματα ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων σε Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, ενώ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής ακόμα και στον Κινέζο, Πινγκ Σανγκ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και με καλή άμυνα και υπομονή στην επίθεση, κατάφερε να πάρει σύντομα μία μικρή διαφορά. Τα νέα πρόσωπα είχαν την… τιμητική τους, καθώς Παππάς και, κυρίως, Μάικ Μπατίστ και Αντώνης Φώτσης αποθεώθηκαν από την κερκίδα κατά την είσοδό τους στο παρκέ, περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου. Η Αστάνα, ωστόσο, αποδείχθηκε μαχητική ομάδα, ροκάνισε τη διαφορά, ισοφάρισε, έχασε ευκαιρίες να περάσει μπροστά και, τελικά, με τρίποντο του Μάικ Μπράμος, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 19-14.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι παίκτες του «τριφυλλιού» μπήκαν πιο δυνατά και με την κλασική δεμένη άμυνά τους και εύστοχα μακρινά σουτ, ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (24-14). Η Αστάνα με ένα μικρό σερί 5-0 μείωσε και πάλι, αλλά οι «πράσινοι» με όπλο την ευστοχία τους από μακρινή απόσταση και κορυφαίους τους Μπράμος και Ματσιούλις, γρήγορα ανέβασε τη διαφορά στο +15 (39-24) για να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 41-27.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και η διαφορά γρήγορα εκτοξεύθηκε πάνω από τους 20 πόντους (51-29). Με ένα σερί 2-11, ωστόσο, η Αστάνα μείωσε τη διαφορά, αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει timeout. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αφυπνίστηκαν και ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά, την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, που έληξε με 63-47 υπέρ του «τριφυλλιού»

Η τελευταία περίοδος προσφέρθηκε για πειράματα και δοκιμή σχημάτων. Το highlightτης βραδιάς ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Κινέζου Πινγκ Σανγκ, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους που βρίσκονταν στις κερκίδες. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνέχισαν να μοιράζουν θέαμα και να κάνουν πειραματισμούς, η διαφορά δεν μειώθηκε και το παιχνίδι έληξε με 73-62.

Κορυφαίοι για τους νταμπλούχους ήταν ο Φώτσης με 12 πόντους, που σε γνώριμα λημέρια έδειξε να ξανανιώνει, ο Μπράμος με 10, ενώ 8 πόντους πέτυχε ο Στεφάν Λάσμε που δείχνει σταδιακά να ξεπερνά τον τραυματισμό του. Από τους ηττημένους, ο Σάιμον προσπάθησε πετυχαίνοντας 17 πόντους.

Οι «πράσινοι» πλέον στρέφονται στη συνέχεια της προετοιμασίας τους, η οποία θα γίνει στην Κρήτη, όπου θα συμμετάσχουν σε τουρνουά με τη συμμετοχή του ΑΓΟΡ, του Πανιωνίου και της Λουκόιλ.