Print this page

Πρέλεβιτς: «Καλή η κλήρωση του Eurocup»

Written by  Οκτ 06, 2013

Καλή χαρακτηρίζει την κλήρωση του Eurocupο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος θυμήθηκε και την εποχή που ο ίδιος αγωνιζόταν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, φορώντας τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά».

 

Η κλήρωση του Eurocupέφερε τον ΠΑΟΚ στον έκτο όμιλο, όπου και θα αντιμετωπίσει τις Μπουντούτσνοστ, Νίζνι, Άνκαρα, Χίμικ και Άλμπα. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε πως η κλήρωση μπορεί να θεωρηθεί καλή, ωστόσο, επεσήμανε πως κάθε διοργάνωση κρύβει παγίδες και εκπλήξεις, για τις οποίες πρέπει η ομάδα να παρουσιαστεί προετοιμασμένη.

«Με μία πρώτη εκτίμηση μπορούμε να πούμε ότι σύμφωνα με την δυναμικότητα όλων των ομάδων που είναι στην δική μας περιφέρεια, το αποτέλεσμα της κλήρωσης είναι καλό. Θα μπορούσαμε να πούμε επίσης ότι οι περισσότερες ομάδες του ομίλου είναι στα μέτρα μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι μας κατά νου ότι οι μεγαλύτερες εκπλήξεις γίνονται από τις ομάδες που δεν τις ξέρεις. Από ομάδες που δεν έχουν μεγάλη ιστορία, δεν είναι πολύ ισχυρές, αλλά μπορεί να έχουν υψηλό μπάτζετ, ιδιοκτήτη που επενδύει πολλά και δημιουργεί ένα ισχυρό σύνολο. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και χρόνο, βγαίνει τουλάχιστον μία νέα ομάδα που κάνει την έκπληξη», σχολίασε μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στις ιδιαίτερες δυσκολίες που παρουσιάζει η διοργάνωση, αλλά και το υψηλό επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν. «Το Eurocup είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο πλέον κι αυτό φαίνεται από τις ομάδες που συμμετέχουν, αλλά και από το γεγονός ότι στην επόμενη φάση, θα έρθουν και ομάδες από την Ευρωλίγκα. Θέλουμε να είμαστε κι εμείς στην επόμενη φάση και για αυτό θα αγωνιστούμε. Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Eurocup είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ομάδα και θα μας οδηγήσει σε μία πορεία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, απέναντι σε ομάδες με ποιότητα και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να ζήσουμε και πάλι την μοναδική εμπειρία των αγώνων της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του Δικεφάλλου του Βορρά δεν ξέχασε την εποχή που και ο ίδιος αγωνιζόταν με τη φανέλα της ομάδας και αναπόλησε τις παλιές αναμετρήσεις εκείνης της περιόδου. Δήλωσε δε ανυπόμονος να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις και όλοι στην ομάδα να ευχαριστηθούν αυτό το «ταξίδι».

«Ο συγκεκριμένος όμιλος μου θυμίζει αρκετά και τον όμιλο που είχαμε την σεζόν 1995-96 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Με πολλά ταξίδια στην Ανατολική Ευρώπη, στα περισσότερα από τα οποία είχαμε μαζί μας και κόσμο. Θα είναι πολύ όμορφο και στην φετινή πορεία, στο κάθε βήμα που θα κάνουμε να είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε ο κ. Πρέλεβιτς.

Πηγή: paokbc.gr