Print this page

Για τη νίκη με Μπουντούτσνοστ ο ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 19, 2013

Αποφασισμένος να αφήσει πίσω την συντριβή που υπέστη την περασμένη εβδομάδα από τη Νιζνί και την κακή εμφάνιση απέναντι στον Πανελευσινιακό για το πρωτάθλημα είναι ο ΠΑΟΚ που απόψε δοκιμάζεται απέναντι στην Μπουντούτσνοστ για την έκτη αγωνιστική του Eurocup.

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκποπουλος, μίλησε για την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ τόνισε πως η αποψινή αντίπαλος του Δικεφάλου είναι πολύ δυνατή και δεν πρέπει σε κανένα σημείο του αγώνα να χαθεί η αυτοσυγκέντρωση.

 «Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, πολύ ισχυρή ιδιαίτερα στην έδρα της, με δύναμη και στην περιφέρεια, αλλά και κοντά στο καλάθι, στοιχεία τα οποία γνωρίζαμε από την αρχή της διοργάνωσης, τα διαπιστώσαμε και στο μεταξύ μας παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη το οποίο κερδίσαμε στις λεπτομέρειες, αλλά τα βλέπουμε και σε όλα τα φετινά παιχνίδια του αντιπάλου μας», τόνισε ο κ Μαρκόπουλος, ο οποίος σχολίασε πως οι παίκτες του δεν πρέπει να αφήσουν την κούραση να τους καταβάλλει.

«Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με πολύ μεγάλη προσοχή, σοβαρότητα και συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πολύ περισσότερο τώρα, που η ομάδα μας προέρχεται από ένα πολύ δύσκολο και κουραστικό ταξίδι, αλλά και ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα όπου οι παίκτες μας αγωνίστηκαν δύο παρατάσεις και ουσιαστικά ήταν 50 λεπτά στο γήπεδο», ανέφερε.

Στην αναμέτρηση που θα γίνει απόψε στο Moraca Sports Center (8μ.μ., Nova Sports 3) αναφέρθηκε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο οποίος σύγκρινε τα θετικά και τα αρνητικά που δίνουν στην ομα΄δα οι συνεχόμενες αναμετρήσεις. «Τα συνεχόμενα παιχνίδια στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και το Eurocup βοηθούν την ομάδα να έχει ρυθμό και αυξάνουν την αγωνιστικότητα και το κίνητρο όλων μας, αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν τις υποχρεώσεις και την κούραση. Ειδικά τώρα, που μέσα σε 48 ώρες καλούμαστε να δώσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μία σκληρή έδρα και μετά από ένα επίπονο ταξίδι. Αυτά έχουν όμως τα συνεχόμενα παιχνίδια και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε από το μυαλό μας την κούραση ως δικαιολογία», δήλωσε ο παίκτης του ΠΑΟΚ και σχολίασε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση με τη δέουσα σοβαρότητα.

«Είμαστε εδώ, αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στον όμιλο σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε δείξει σαν ομάδα ότι παλεύουμε κάθε παιχνίδι κι αυτό θα κάνουμε και απέναντι στην Μπουντούτσνοστ. Ξέρουμε τι ομάδα αντιμετωπίζουμε, θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία κι από εκεί και πέρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε αυτά που πρέπει στο γήπεδο και να αντιδράσουμε σωστά στις δυσκολίες που θα συναντήσουμε στη διάρκεια του αγώνα», συμπλήρωσε.