Print this page

Αγκαλιάζει την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 20, 2013

Με την πρόκριση στις αποσκευές του επιστρέφει από το Μαυροβούνιο ο ΠΑΟΚ, καθώς, με τη νίκη του επί της Μπουντούτσνοστ για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Eurocup με 69-75 έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα, οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι να πετύχουν τη νίκη που θα τους έδινε πλεονέκτημα στον όμιλο για την πρόκριση και θα διασκέδαζε τις άσχημες εντυπώσεις από την συντριβή στην Ρωσία την περασμένη εβδομάδα από την Νιζνί. Με κορυφαίους τους Μπόγρη και Χαλαραμπίδη που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 17 και 21 πόντους αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-22.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει σταδιακά τη διαφορά, κάτι που δεν άρεσε στην εξέδρα. Οι κροτίδες που έπεσαν στον πάγκο του Δικεφάλου διέκοψαν προσωρινά το παιχνίδι, όχι όμως και τον ρυθμό του, καθώς με σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, ο ΠΑΟΚ έμεινε μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με 38-40.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν η επιβεβαίωση της αποφασιστικότητας των παικτών του ΠΑΟΚ να πάρουν τη νίκη, καθώς, με τον Χαραλαμπίδη να σκοράρει συνεχώς, τον Μπόγρη και τον Κούπερ να προσθέτουν σκορ και την άμυνα να σφίγγει, η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγούταν στο 30’ με 51-61.

Η Μπουντούτσνοστ έκανε την τελευταία της προσπάθεια να μειώσει , έφερε το σκορ στο 66-70 ένα λεπτό πριν το τέλος, ωστόσο, το τρίποντο του Ντι Τζέι Κούπερ έδωσε τη χαριστική βολή και τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Το τελικό 69-75 βρήκε τους παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά να πανηγυρίζουν μία σημαντική νίκη που τους δίνει πλεονέκτημα απέναντι στις συνδιεκδικήτριες της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Χαραλαμπίδης με 21 πόντους, ο Μπόγρης με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο εξαιρετικός για μία ακόμα φορά Ντι Τζέι Κούπερ με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 13 πόντους προσέθεσε ο Πέιν.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 51-61, 69-75

Συγχαρητήρια στους παίκτες του, αλλά και τους φιλάθλους που έκαναν ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για να συμπαρασταθούν στην ομάδα μοίρασε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ταξίδεψαν τόσο πολλές ώρες για να βοηθήσουν σε αυτό το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, οι οποίοι κράτησαν έναν πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι και αυτό είναι που μας έδωσε την δυνατότητα να κοντρολάρουμε τον ρυθμό και στα 40 λεπτά του αγώνα και να πάρουμε τη νίκη στο τέλος. Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που ήταν αήττητη στην έδρα της. Τους είχαμε κερδίσει με ένα σουτ στο τέλος του αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ενός αγώνα τον οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Οι παίκτες μας ήταν πολύ αποφασιστικοί, έπαιξαν πολύ έξυπνα και για αυτό πήραμε μία τόσο μεγάλη νίκη. Καλή συνέχεια στην Μπούντουτσνοστ και ευχαριστούμε για την φιλοξενία όσο ήμασταν εδώ στην Ποντγκόριτσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, αλλά και το καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε καλές εμφανίσει.

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας, σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Για αυτό παίζουμε μπάσκετ, για αυτό κάναμε αυτή την επιλογή από μικρά παιδιά, αυτό τουλάχιστον ισχύει για μένα, αλλά πιστεύω και για όλα τα παιδιά, για να κερδίζουμε τέτοιους αγώνες, σε τόσο δύσκολες έδρες και με τόσο όμορφη, αλλά και σκληρή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας παίκτης. Τίποτα δεν τελείωσε για μας. Χρειαζόμαστε κι άλλες νίκες για να καταφέρουμε να προκριθούμε, αλλά σήμερα κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα, το έδειξε και σήμερα, αλλά το έδειξε και σε άλλα παιχνίδια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τα οποία κέρδισε. Θέλω να πω και για τους φιλάθλους μας που ήρθαν στο Μαυροβούνιο, ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα και πιστεύω ότι τους δώσαμε μεγάλη χαρά με τη νίκη μας», δήλωσε ο νεαρός σέντερ του ΠΑΟΚ.

Πηγή: paokbc.gr