Print this page

«Πράσινος… πυρετός» στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ την Κυριακή ο Πρωταθλητής

Written by  Ιουν 08, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μετέτρεψε σε «πράσινο» πάρτι τον τέταρτο τελικό του Πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 71-58 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον… εμπύρετο Νικ Καλάθη και πλέον ο τίτλος θα κριθεί την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν εξαιρετικά αμφίβολος πριν την έναρξη του παιχνιδιού, καθώς νοσηλεύτηκε με υψηλό πυρετό και μπήκε στη δωδεκάδα ουσιαστικά την τελευταία στιγμή, ωστόσο, στο παρκέ ήταν… καυτός και καθοδήγησε τους συμπαίκτες του σε μια μεγάλη νίκη που του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο μέσα στην έδρα του «αιωνίου» του αντιπάλου.

Οι «πράσινοι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του ρυθμού, έπαιξαν κατά διαστήματα εξαιρετική άμυνα, μοίρασαν 17 ασίστ, έκαναν 12 κλεψίματα και ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε 23 λάθη και έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους (65-44), επικρατώντας κατά κράτος στο παρκέ.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός φάνηκε να μένει από… καύσιμα και να μη μπορεί να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό των γηπεδούχων, με μοναδικό διασωθέντα τον Έρικ Γκριν, ο οποίος προσπάθησε να συμμαζέψει ό,τι μπορούσε από την κάκιστη εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας εκτός από τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό λαθών που έκαναν, είχαν πολύ χαμηλή δημιουργία (μόλις 13 ασίστ), δεν είχαν δυνάμεις να τρέξουν στο γήπεδο, δεν κατάφεραν να περάσουν τη μπάλα στη ρακέτα και έδειξαν για ένα ακόμα παιχνίδι στους τελικούς ότι εδώ και καιρό έχουν μείνει από αντοχές.

Παρ’ όλα αυτά, την Κυριακή θα έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τα σκήπτρα στην έδρα τους, με τους φιλάθλους τους στις κερκίδες για τον… υπέρ πάντων αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 14 πόντους και 4 ασίστ, έχοντας στο πλευρό του σε μεγάλη μέρα τον Κρις Σίνγκλετον με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, τον Μάικ Τζέημς με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον επίσης αμφίβολο μέχρι την έναρξη του αγώνα, Γιάννη Μπουρούση με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Ο μόνος που έδειξε… χαρακτήρα από τον Ολυμπιακό ήταν ο Έρικ Γκριν που σταμάτησε στους 20 πόντους, με τον Κώστα Παπανικολάου να έχει 7 πόντους με 8 ριμπάουντ και τον Πάτρικ Γιανγκ να έχει επίσης 7 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58

 

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ