Print this page

Καρδιοχτύπησε, αλλά πήρε τη νίκη με Άλμπα ο ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 27, 2013

Έπαιξε με την τύχη του ο ΠΑΟΚ, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ουραγό του έκτου ομίλου Άλμπα Φέχερβαρ με 68-64 και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup.

 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τους Τσόχλα και Μαργαρίτη ετοιμοπόλεμους, ενώ το γήπεδο ήταν για μία ακόμα φορά σχεδόν άδειο, αφού οι φίλαθλοι μετά βίας ξεπερνούσαν τους 500.

Η πρώτη περίοδος ήταν ο ορισμός του αναγνωριστικού παιχνιδιού, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερνε να πάρει κεφάλι. Ο ΠΑΟΚ μετέφερε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα με τον Μπόγρη να παίρνει τις πρώτες επιθέσεις, ενώ θετικός ήταν και ο Τσαϊρέλης. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν ισχνό προβάδισμα με 17-16.

Στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και με τον Μαργαρίτη να παίρνει μαζεμένες επιθέσεις ανέβασε γρήγορα τη διαφορά στο +9 (27-18 στο 14’). Με τρίποντο του Απόλλωνα Τσόχλα, ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά στο 17’ (32-22), ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με έμμεσο τρίποντο του Κούπερ για το 40-29.

 

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου και, παρά τα συνεχόμενα τρίποντα του Σούπολα να διατηρήσει τη διαφορά στα επίπεδα κοντά στους δέκα πόντους, ωστόσο, μία δίλεπτη αδράνεια του Δικεφάλου του Βορρά έδωσε στην Άλμπα την ευκαιρία να μειώσει σε 46-42 στο 26’ και να δώσει χαρακτήρα ντέρμπι στην αναμέτρηση.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν και με τους Πέιν και Χαραλαμπίδη να συμβάλουν σε ένα σερί 6-0, η διαφορά αποκαταστάθηκε και πάλι στο +10 (52-42 στο 28’). Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 52-45, έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα πριν μπουν στην τελική ευθεία.

Με καλάθι του Κούπερ ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος, με τη διαφορά να ανεβαίνει και πάλι στο +9 (54-45). Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη διαφορά πλησιάζοντας προς το τέλος και, παρά το γεγονός ότι η Άλμπα έκανε την τελική της προσπάθεια μειώνοντας σε 66-64 στο 40’ πήρε τελικά τη νίκη με 68-64 και μαζί έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Μπόγρης και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης οδήγησαν το σκορ στο ξεκίνημα, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι Πέϊν και Κούπερ.

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο 5-2 και διατηρήθηκε ψηλά στην βαθμολογία του ομίλου του, ανεβάζοντας τις πιθανότητές του για πρόκριση, ενώ την ίδια ώρα η Άλμπα Φέχερβαρ υποχώρησε στο 1-6.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 40-29, 52-45, 68-64