Print this page

Χαλβατζάκης: «Μας έχουν στοχοποιήσει»

Written by  Δεκ 05, 2013

Θέση για την βαριά τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα και τους παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το επεισόδιο στον αγώνα με την Γαλατασαράι πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" υποστήριξε πως η Ευρωλίγκα έχει στοχοποιήσει τις ελληνικές ομάδες.

 

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δήλωσε χαρακτηριστικά:

Για την ποινή του Ολυμπιακού: "Οι ομάδες μας έχουν στοχοποιηθεί και παρότι έχουμε ευθύνη και εμείς οι ίδιοι, στην Ευρώπη υπάρχει κλίμα σε βάρος της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει υποστεί μεγάλη δυσφήμιση τα τελευταία χρόνια. Η ποινή είναι πρωτοφανής, πάρα πολύ αυστηρή. Θα περιμέναμε να υπάρχει ίση αντιμετώπιση καθώς είχαμε παρόμοια περιστατικά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα να δούμε πως θα κινηθεί η Ευρωλίγκα σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον. Και η τιμωρία στον Παναθηναϊκό για τους υπεράριθμους ήταν υπερβολική. Δηλαδή είναι υπεράριθμοι στο ΟΑΚΑ και δεν είναι σε άλλα γήπεδα;".

 Για την Ευρωλίγκα: "Το πειθαρχικό σύστημα είναι δαιδαλώδες. Στο δικό μας ξέρουν όλοι εκ των προτέρων τις ποινές. Δυστυχώς μας έχουν χαρακτηρίσει ως κακά παιδιά. Είναι υπερβολική και άδικη η τιμωρία στον Ολυμπιακό. Μιας ομάδας που μαζί με τον Παναθηναϊκό κάνουν μεγάλη προσπάθεια και έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα Ευρώπης από τότε που έγινε η Ευρωλίγκα. Θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχη αντιμετώπιση των ομάδων μας".

 Για τις δικές μας ευθύνες: "Μας έχουν βάλει στο μάτι... Στα συμβούλια οι Έλληνες είμαστε από τους λίγους που λέμε την άποψή μας και αυτό ενοχλεί. Υπάρχει και η κόντρα της FIBA με την Ευρωλίγκα. Έχουμε κι εμείς ευθύνες βέβαια. Δεν μπορέσαμε ποτέ σαν χώρα να έχουμε κοινή στρατηγική. Ο καθένας κοιτάει την ομάδα του και αυτό είναι το χειρότερο".

 Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Αν και είναι ακόμα νωρίς, βλέπουμε πως υπάρχει αύξηση προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα και μεγάλο ενδιαφέρον τηλεοπτικό όπως μας λένε και η Nova και η ΔΤ. Επίσης, παρά την κρίση, υπάρχει ενδιαφέρον των οικονομικών παραγόντων να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Γιατί είναι ένα καθαρό άθλημα που έχει προσφέρει τα πάντα στην Ελλάδα και έχει προοπτικές να δώσει πολλά και στο μέλλον".