Print this page

Με ανατροπή και… Θίοντορ έκανε το 1-0 η ΑΕΚ

Written by  Μάι 29, 2019

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κατάφερε με πολύ κόπο και αρκετή δόση τύχης να επικρατήσει του Προμηθέα Πάτρας με 83-82 στον πρώτο ημιτελικό του Πρωταθλήματος και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό έπειτα από πάρα πολλά χρόνια.

Η αναμέτρηση είχε πολύ ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τις δυο ομάδες να αποδίδουν πλούσιο θέαμα και να διεκδικούν στα ίσια τη νίκη. Ο Προμηθέας έφτασε μια «ανάσα» πριν από την ιστορική νίκη και το break, καθώς επέστρεψε από το -10 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, προηγήθηκε με 78-82 στο τελευταίο λεπτό, όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και πλέον στην έδρα του θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τη σειρά.

Ο Προμηθέας πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην «Ένωση», αφού με καλά διαβασμένη άμυνα και ζώνη προσαρμογής από την αρχή, καθώς και με υπομονή στην επίθεση, προηγήθηκε με 2-10 στο 4’, όμως, η ΑΕΚ έτρεξε στον αιφνιδιασμό και με τους Χάντερ και Σαντ-Ρος να δίνουν ενέργεια και επιθετικές λύσεις, πέρασε μπροστά με 14-13 και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 24-20.

Η ΑΕΚ πήρε μπροστά, δημιουργώντας ένας προβάδισμα 9 πόντων (36-27) και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Προμηθέα να μειώνει σε 49-47, ο Θίοντορ με εντυπωσιακό τρίποντο στην λήξη έκανε το 52-47.

Με τον ίδιο τρόπο, όπως ξεκίνησε το παιχνίδι, άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Προμηθέα να κάνει σερί 2-10 για να προηγηθεί με 54-57, όμως, η ΑΕΚ και πάλι βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και κατάφερε να δημιουργήσει και πάλι μια διαφορά, φτάνοντας στη μέγιστη τιμή της στο τέλος της περιόδου (69-61).

Η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +10 (71-61) και φάνηκε η ΑΕΚ να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα, αλλά ο Προμηθέας έκανε μια τρομερή ανατροπή και σερί 16-2 για να προηγηθεί με 73-77 και να αλλάξει εντελώς την εικόνα της αναμέτρησης, που πήρε μορφή θρίλερ.

Με μεγάλο τρίποντο ο Κασελάκης έκανε το 78-82 και ο Χάντερ μείωσε σε 80-82 στο τελευταίο λεπτό, με τον Μπράουν να χάνει την επίθεση και τον Σάκοτα με 2/2 βολές ισοφάρισε στα 27’’ πριν τη λήξη.

Ο Χολ έκανε λάθος επιλογή στην επίθεση, με τον Θίοντορ να δρασκελίζει πολύ γρήγορα το γήπεδο και να κερδίζει φάουλ και βολές στα 1,3’’ να ευστοχεί στην πρώτη, αλλά να αστοχεί επίτηδες στη δεύτερη με την επαναφορά να πηγαίνει στα χέρια του Προμηθέα.

Παρ’ όλα αυτά, οι Πατρινοί δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι και η «Ένωση» πανηγύρισε μια πολύ δύσκολη νίκη με 83-82 που της δίνει την πρώτη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Πρωταθλήματος.

Ο Τζόρνταν Θίοντορ με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Βινς Χάντερ να έχει 15 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από τον Προμηθέα, από 13 πόντους είχαν ο Ολεξάντρ Λίποβι με τον Ριόν Μπράουν, ενώ από 11 σημείωσαν ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Οκτάβιους Έλλις.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 52-47, 69-61, 83-82

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ