Print this page

«Break» με Γκρέι το Περιστέρι

Written by  Ιουν 09, 2019

Το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola έκανε το «μπαμ» στον πρώτο μικρό τελικό του Πρωταθλήματος, παίρνοντας σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 67-66 και έκανε το 1-0 στην σειρά με στόχο την τρίτη θέση.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, αν και δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την αναμέτρηση, εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες της «Ένωσης», την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τον μεγάλο τελικό και την… παγωμάρα του ΟΑΚΑ, καθώς οι φίλαθλοι της… πήραν απουσία και συνεχίζει την εκπληκτική φετινή της πορεία.

Από την άλλη, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι, μετά την ήττα από τον Προμηθέα, έδειξαν να μην το έχουν ξεπεράσει ακόμα και είδαν την έδρα τους να «σπάει» για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δείγμα της βαθιάς εσωστρέφειας, στην οποία έχουν περιέλθει.

Η εικόνα της αναμέτρησης, ωστόσο, δεν ήταν αυτή ακριβώς, με την ΑΕΚ να ξεκινάει πάρα πολύ δυνατά και να προηγείται με 9-4, ενώ με εκπληκτική άμυνα που «έπνιξε» το Περιστέρι στο πρώτο μέρος, κράτησε το καλάθι τη ανέπαφο για περισσότερα από 4’, κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 18-7.

Το σερί συνεχίστηκε και η διαφορά έφτασε γρήγορα το +16 (23-7), αλλά στο σημείο εκείνο το παιχνίδι άλλαξε ριζικά. Βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια, το Περιστέρι άρχισε να μειώνει σταδιακά, έφτασε μέχρι και το καλάθι (33-31) και το ημίχρονο έκλεισε με τρομερό τρίποντο του Σάκοτα στην εκπνοή για το 39-34.

Η εικόνα άλλαξε ολοκληρωτικά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς το Περιστέρι με σερί 10-2 πέρασε μπροστά με 41-44 και ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να δημιουργούν μια διαφορά που έφτασε ακόμα και το +7 (45-52), όμως, η «Ένωση» απάντησε με σερί 5-0 μέχρι τη λήξη του δεκάλεπτου που έφερε το 50-52.

Τα μηνύματα του επερχόμενου… θρίλερ είχαν ήδη σταλεί, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Το Περιστέρι προηγήθηκε με 61-64 και έδειχνε να κρατά την τύχη του στα χέρια του, όμως, η ΑΕΚ απάντησε αμέσως και με τρίποντο του Γιορκ ισοφάρισε σε 64-64, ενώ στη συνέχεια, ο Σάκοτα με 2/2 βολές έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με 66-64.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να παίξουν τα… ρέστα τους, με τον Γκρέι να αναλαμβάνει την τελευταία επίθεση και με μεγάλο τρίποντο να χαρίζει τη νίκη με 66-67 στο Περιστέρι, που πανηγύρισε το 1-0 στην σειρά των μικρών τελικών.

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 39-34, 50-52, 66-67

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ