Print this page

Με την άμυνα ο Ήφαιστος πήρε το Ρέθυμνο

Written by  Σεπ 28, 2019

Χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, που κράτησε το Ρέθυμνο Cretan Kings μόλις στους 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ήφαιστος Λήμνου επικράτησε με 66-50 και έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι αν και δε βρέθηκαν σε καλό επιθετικά απόγευμα, έβγαλαν εντυπωσιακές αμυντικές αρετές, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος, όταν και μετέτρεψαν ένα μέχρι εκείνο το σημείο ντέρμπι σε μια φαινομενικά εύκολη επικράτηση, κάνοντας το καλύτερο δυνατό… ποδαρικό στη σεζόν, όπου ευελπιστούν σε μια ακόμα συμμετοχή τους στην πρώτη οκτάδα.

Μετά το αρχικό 0-4 οι δυο ομάδες πορεύτηκαν σε μια ισορροπία με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα και το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 16-18.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η δεύτερη περίοδος με το Ρέθυμνο να ξεκινά εντυπωσιακά με πολύ καλή άμυνα και συνεχόμενα τρίποντα και να φτάνει το +9 (18-27), όμως, ο Ήφαιστος αντέδρασε αμέσως και, όχι μόνο μείωσε τη διαφορά, αλλά κατάφερε να περάσει και μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου με 32-30.

Ο Ήφαιστος βρήκε τρόπο να αρχίσει να δημιουργεί σταδιακά μια διαφορά, η οποία τον έφερε στο +9 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (51-42), ενώ έδειχνε να πατά καλύτερα, φτάνοντας στο +13 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου (57-44) παίρνοντας προβάδισμα ασφαλείας.

Το Ρέθυμνο ήταν μπλοκαρισμένο και σκόραρε με το… σταγονόμετρο, αφού είχε εγκλωβιστεί στην εκπληκτική άμυνα των γηπεδούχων, που ανέβασαν τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα και το τελικό 66-50 ήρθε σχετικά εύκολα και δίκαια για τον Ήφαιστο που πανηγύρισε μπροστά στο κοινό του την πρώτη του φετινή νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζέρι Σμιθ, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 9 ριμπάουντ και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της Λήμνου, ενώ ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σημείωσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από το Ρέθυμνο, ο μόνος διψήφιος ήταν ο Κόνερ Φράνκαμπ με 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-30, 51-42, 66-50

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ