Print this page

Επίδειξη δύναμης με το… «καλησπέρα»

Written by  Σεπ 28, 2019

Ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, επικρατώντας εύκολα με 89-68 και ξεκίνησε έδειξε ότι ξεκινά με σαφές προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου την προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύθηκαν μόνο για 15’ και, στη συνέχεια ξεδίπλωσαν την ανωτερότητά τους στο παρκέ, έφτασαν ακόμα και το +29 και έστειλαν μηνύματα προς όλους τους επίδοξους «μνηστήρες» της κορυφής.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βράβευσε την άτυχη φίλαθλο της ΑΕΚ, Μυρτώ, που παρακολούθησε τον αγώνα δίπλα στον πάγκο της «Ένωσης», η οποία το καλοκαίρι του 2012 δέχθηκε βάναυση επίθεση και ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες στην υγεία της, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη, καθώς στις κερκίδες βρέθηκαν μαζί παιδιά από τις ακαδημίες και των δύο ομάδων.

Σημαντική στιγμή πριν το τζάμπολ και η ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχήλ Κόκκνου, πάλαι ποτέ παράγοντα της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Καλύτερο ξεκίνημα η ΑΕΚ που κράτησε τον Παναθηναϊκό στο μηδέν για περίπου 02:30 για να προηγηθεί με 0-4, όμως, οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις τόσο από την περιφέρεια, όσο κυρίως από τη ρακέτα, όπου σημάδεψαν τις αδυναμίες των «κιτρινόμαυρων», πέρασαν μπροστά με 13-10 και με την ενέργεια που έφερε από τον πάγκο ο Γουάιλι πήρε προβάδισμα 8 πόντων (23-15) πριν η πρώτη περίοδος λήξει με το σκορ στο 23-17.

Με συνεχόμενα τρίποντα ο Παναθηναϊκός έφτασε γρήγορα το +12 (29-17), με την ΑΕΚ να μην πανικοβάλλεται, να αντιδρά ψύχραιμα και μεθοδικά να μειώνει στους 5 (35-30), όμως, οι «πράσινοι» απάντησαν ξανά με νέο σερί και μπροστάρη τον Τόμας, ανέβασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (48-32) και το ημίχρονο έληξε με 48-34.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 57-41 με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και, παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να μειώσει, δεν δυσκολεύθηκε να φτάσει στο +19 (66-47) και ουσιαστικά να έχει εδραιώσει το προβάδισμα νίκης του.

Η διαφορά έφτασε και το +28 (83-55), με τον Παναθηναϊκό να έχει κυριαρχήσει πλήρως στο παρκέ και το μόνο που απέμενε ήταν η τελική έκταση της διαφοράς, με την αναμέτρηση να σημαδεύεται από την αποβολή του Νίκου Παππά μέσα σε μία φάση, αφού πρώτα χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και, στη συνέχεια, με τεχνική ποινή.

Το τελικό 89-68 επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, που ξεκίνησε με φόρα την προσπάθεια να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του.

Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στο πρωτάθλημα με 26 πόντους, ο Τζίμερ Φριντέτ σημείωσε 13 πόντους, ο Ταϊρίς Ράις είχε 11 πόντους με 7 ασίστ και ο Τζέικομπ Γουάιλι πρόσθεσε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Για την ΑΕΚ, ο Ρέι Κέντρικ είχε 18 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης είχε 11 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Κιθ Λάνγκφορντ πόσθεσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 48-34, 67-49, 89-68

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ESAKE