Print this page

Γιορτή στο Ιβανώφειο και δεύτερη σερί νίκη επί του Άρη

Written by  Οκτ 05, 2019

Ο Ηρακλής μετέτρεψε σε γιορτή την πρώτη του παρουσία στην Basket League ως γηπεδούχος, έπειτα από την πολυετή απουσία του, επικρατώντας μετά από ένα θεαματικό παιχνίδι του Άρη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες με 82-66 και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση είχε όλα τα στοιχεία των ένδοξων στιγμών του παρελθόντος των δυο ομάδων, με ένα Ιβανώφειο να θυμίζει παλιές καλές εποχές και τις δυο ομάδες να προσφέρουν θέαμα και δυνατές μονομαχίες κατά διαστήματα, με τον Ηρακλή, ωστόσο, να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της, εκμεταλλευόμενος και την ηχηρή απουσία του MVP της πρώτης αγωνιστικής, Λευτέρη Μποχωρίδη και, μετά τη νίκη για το Κύπελλο, πήρε μια σημαντική νίκη και για το πρωτάθλημα.

Με παλμό και ενθουσιασμό στην κερκίδα που θύμισε τις παλιές καλές εποχές του ελληνικού μπάσκετ, ο Ηρακλής μπήκε με φόρα και προηγήθηκε νωρίς με 9-2 και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ με τους «κιτρινόμαυρους» ακόμα να ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους, η διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε ακόμα και τους 10 (18-8) πριν ο Άρης μειώσει στο τέλος της περιόδου σε 22-15.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 3 (22-19), αλλά ο «Γηραιός» πατούσε καλύτερα και ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, φτάνοντας στο τέλος του ημιχρόνου στη μέγιστη τιμή της (37-25).

Ο Ηρακλής πατούσε καλύτερα στο παρκέ, κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα, ενώ απέφυγε τα επιπόλαια λάθη, κάτι που δεν έκαναν οι αντίπαλοί τους, με τη διαφορά να ξεφεύγει για πρώτη φορά στους 16 (55-39) και έφτασε στο +17 στο τέλος της περιόδου (64-47).

Η τελευταία περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού τόσο ο Άρης ήταν αδύναμος να επιστρέψει, όσο και ο Ηρακλής είχε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ώστε να μην… αυτοκτονήσει, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους 19 πόντους (66-47) και το τελικό 82-66 χάρισε στον «Γηραιό» μια μεγάλη νίκη και από ψυχολογικής άποψης.

Ο Ντάριους Γκάρετ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, πραγματοποιώντας ένα μεγαλοπρεπές double-double με 17 πόντους και 15 ριμπάουντ, ο Όλιβιε Χάνλαν είχε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Λενζέλ Σμιθ είχε 13 πόντους, με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τζαμάλ Σούλερ πρόσθεσε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Για τον Άρη, ο Τζέιλεν Μόρις σημείωσε 23 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Τζόρτζε Γκάγκιτς είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Φλιώνης είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 37-25, 64-47, 82-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ESAKE