Print this page

Με μεγάλη ανατροπή ο Ήφαιστος κράτησε το αήττητο με ΑΕΚ

Written by  Οκτ 12, 2019

Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε ο Ήφαιστος Λήμνου, που έκανε την ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ, επικράτησε με 72-68 και παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα μετά και από την 3η ημέρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάθος και καθαρό μυαλό στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους έδωσαν οι φιλοξενούμενοι και πήραν μια σπουδαία νίκη που τους κρατά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Αναγνωριστικό το πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και την ΑΕΚ να καταφέρνει να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 18-22, αλλά ο Ήφαιστος απάντησε με σερί 7-0 για να περάσει μπροστά και να δείξει στην «Ένωση» πως δεν θα περάσει εύκολο απόγευμα.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, σημείωσαν σερί 11-2 για να πάρουν ξανά τον έλεγχο της αναμέτρησης, προηγήθηκαν με 27-34 και έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα 32-37.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ΑΕΚ άρχισε να διευρύνει το προβάδισμά της και έφτασε το +10 (39-49) και πήγε σχεδόν χωρίς κόπο μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου που την βρήκε να προηγείται με 8 πόντους (48-56)

Με τρίποντο του Ματσιούλις, η ΑΕΚ έφτασε για πρώτη φορά το +11 (48-59), αλλά από το σημείο εκείνο και έπειτα η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε, με τον Ήφαιστο να επιχειρεί την τελική του αντεπίθεση και να γυρίζει το ματς.

Αργά, αλλά σταθερά, ο Ήφαιστος μείωσε τη διαφορά και έφτασε να προηγηθεί έπειτα από πάρα πολλή ώρα με 65-64 με τρίποντο του Μολντοβεάνου.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, με τον Ήφαιστο τελικά να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη με 72-68 και να υποχρεώνει την ΑΕΚ στην δεύτερη ήττα της σε τρεις αγωνιστικές.

Ο Βλαντ Μολντοβεάνου ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σον Έβανς, ο οποίος έκανε double-double με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, με τον Μάριο Λιτλ να τελειώνει την αναμέτρηση με 11 πόντους.

Για την ΑΕΚ, ο Κιθ Λάνγκφορντ σημείωσε 14 πόντους με 4 ασίστ, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης πρόσθεσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 32-37, 48-56 72-68

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ