Print this page

Ξέσπασε στον Ιωνικό με νέα 100αρα

Written by  Νοε 16, 2019

Ο Ιωνικός Νικαίας Affidea πλήρωσε το… μάρμαρο για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο οποίος ξέσπασε επικρατώντας με 107-71 στον πρώτο του αγώνα μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο του.

Ο Γιώργος Βόβορας, στην πρώτη του παρουσία, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, δίνοντας χρόνο σε όλους όσοι δεν είχαν πάρει στα τελευταία παιχνίδια, ενώ το πρώτο που επεχείρησε να κάνει ήταν να αποφορτίσει όσους καταπονήθηκαν στον αγώνα της Πέμπτης με την Άλμπα Βερολίνου και τις δυο παρατάσεις.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν ελεύθερα και με διάθεση να διασκεδάσουν το παιχνίδι έπειτα από καιρό και το κατάφεραν πετυχαίνοντας μία ακόμα 100αρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον στρέφονται στην «διαβολοβδομάδα» για την Ευρωλίγκα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η επανεμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στο παρκέ, έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια, με τον πρώην διεθνή σέντερ να αγωνίζεται για 09:35 διάστημα, στο οποίο είχε 0/4 δίποντα, 1/2 βολές και μία ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο… γκάζι και, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 27-16.

Στην συνέχεια ανέλαβε ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος ήταν «καυτός» επιθετικά, σημειώνοντας συνεχόμενους πόντους για να βοηθήσει τους «πράσινους» να ανεβάσουν κι άλλο τη διαφορά, που έφτασε το +21 του ημιχρόνου (58-37) και πλέον είχε χαθεί κάθε ενδιαφέρον για το παιχνίδι εκτός από την τελική έκταση της διαφοράς.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να «σφυροκοπά» τον Ιωνικό, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +30 και έφτασε τελικά στην νίκη με το ευρύ 107-71 που πιστοποιεί ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο.

Ο Ταϊρίς Ράις ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 21 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Νίκος Παππάς ήταν επίσης πολύ καλός με 12 πόντους και 6 ασίστ, ο Ντεσόν Τόμας σημείωσε 14 ποντους, όσους και ο Ντίνος Μήτογλου που έκανε double-double, έχοντας επίσης 10 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέικομπ Γουάιλι είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Για τον Ιωνικό, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 23 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Τζαμάλ Τζόουνς είχε 16 πόντους και ο Γιάννης Δημάκος είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 58-37, 82-52, 107-71

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ