Print this page

«Ρεβάνς» με ρεκόρ και σούπερ Παπαγιάννη

Written by  Ιαν 19, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε τρομερό παιχνίδι και με οδηγό έναν εντυπωσιακό Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει σε φοβερή κατάσταση, πήρε την ρεβάνς από τον Προμηθέα Πάτρας για τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας με 99-76 και συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους Πατρινούς να υποχωρούν στην 3η θέση.

Ο νεαρός σέντερ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Basket League, με ρεκόρ παραγωγής πόντων με 25, έχοντας εντυπωσιακά ποσοστά με 12/13 δίποντα και 10 ριμπάουντ,  και δείχνει ότι η δουλειά που γίνεται από τον Ρικ Πιτίνο έχει αρχίσει να βγάζει αποτέλεσμα, αφήνοντας υποσχέσεις για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.  

Οι «πράσινοι» ανησυχούν για την κατάσταση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος χτύπησε στον αντίχειρα νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη συνέχεια, ενώ για τον Προμηθέα δεν αγωνίστηκε ο Λάνγκστον Χολ.

Ο Παναθηναϊκός τροφοδότησε στο ξεκίνημα τον Παπαγιάννη, ο οποίος δείχνει πολύ ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, κάτι που επιβεβαίωσε άμεσα με 9 πόντους και 3 ριμπάουντ για να δώσει δυναμική στην ομάδα του που μόλις βρήκε και σουτ από την περιφέρεια, έκανε σερί 12-0 για να προηγηθεί με 9-22, με τον Προμηθέα να μειώνει σε 19-27 και το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 21-31.

Οι «πράσινοι» βρίσκονταν σε εξαιρετικό επιθετικά βράδυ, σκοράροντας με κάθε τρόπο και, παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να μείνουν κοντά στο σκορ, προηγήθηκαν γρήγορα με 34-50, έφτασαν ακόμα και το +17 (38-55) και το ημίχρονο έληξε με τους Πρωταθλητές να έχουν προβάδισμα με 46-60.

Τα πάντα κρίθηκαν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν με τρομερή άμυνα ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Προμηθέα χωρίς σκορ για 5’ και με σερί 10-0 έστειλε τη διαφορά στους 24 πόντους (46-70) και, παρά την προσπάθεια του Προμηθέα να πλησιάσει, η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, με το 60-80 του δεκάλεπτου να αποτυπώνει την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ.

Το μόνο που απέμενε ήταν η τελική έκταση της διαφοράς, με τις δυο ομάδες να μην σταματούν να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο και τον Παναθηναϊκό να επικρατεί εύκολα με το τελικό 76-99.

Εκτός του Γιώργου Παπαγιάννη, που ήταν  κορυφαίος των νικητών, double-double έκανε και ο Ντίνος Μήτογλου με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Τζίμερ Φρεντέτ σημείωσε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Ντεσόν Τόμας είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Νικ Καλάθης είχε μόλις 5 πόντους, αλλά μοίρασε 10 ασίστ, ενώ τους πρώτους 5 πόντους του στην Basket League σημείωσε ο Άντι Ράουτινς.

Για τον Προμηθέα, ο Ολεξάντρ Λίποβι είχε 18 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Κατσίβελης σημείωσε 10 πόντους, ο Οκτάβιους Έλλις είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε επίσης 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 8 πόντους με 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 46-60, 60-80, 76-99

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ