Print this page

Εδραιώνεται στην οκτάδα το Ρέθυμνο, ζόρια ξανά για Πανιώνιο

Written by  Ιαν 25, 2020

Το Ρέθυμνο Cretan Kings διατήρησε το αήττητο της έδρας του, αφού επικράτησε και του Πανιωνίου Su Casa με 73-61 και πλέον έχει πιάσει σταθερή θέση στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος, την ώρα που οι «κυανέρυθροι» εξακολουθούν να παίζουν με τη… φωτιά παραμένοντας στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι Κρητικοί, ωστόσο, λίγο έλειψε στην τελευταία περίοδο να χύσουν την… καρδάρα, αφού έχασαν τη συγκέντρωσή τους και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να ελπίσουν στην ανατροπή, κάτι που δεν έγινε και πλέον μπορούν να σκέφτονται πιο ξέγνοιαστα το μέλλον τους.

Το Ρέθυμνο ήταν καταιγιστικό στα πρώτα λεπτά, όταν έπιασε από τον… λαιμό τον Πανιώνιο και βρέθηκε να προηγείται με 18-2 και πήρε μια πολύ σημαντική διαφορά που του έδωσε «αέρα» νίκης από τα πρώτα λεπτά.

Με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να αντιδράσουν ιδιαίτερα, η πρώτη περίοδος βρήκε τους Κρητικούς να προηγούνται με 25-9, ενώ με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, ο Πανιώνιος έκανε σερί 2-11 για να μειώσει σε 27-20 και να μετριάσει κάπως την κατάσταση.

Οι γηπεδούχοι, παρ’ όλα αυτά, αντέδρασαν άμεσα και με βελτίωση στην άμυνά τους, έκαναν δικό τους σερί 10-4 για να επαναφέρουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για το 37-24 του ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να μην επιτρέπουν στον Πανιώνιο να πλησιάσει και να διατηρούν σχεδόν άκοπα την διαφορά τους σε διψήφια επίπεδα, με το σκορ της περιόδου να είναι το 59-45.

Η τελευταία περίοδος βρήκε τον Πανιώνιο να έχει βγει στο παρκέ αποφασισμένος για όλα και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι,, αφού μείωσε σε 61-59 και έδειξε ικανός για να φτάσει στην ολοκληρωτική ανατροπή, όμως, στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι άντεξαν το σοκ και την πίεση, ξαναπήραν διαφορά και στο τέλος χαμογέλασαν με το τελικό 73-61.

Ο Κόνερ Φράνκαμπ ήταν απολαυστικός για το Ρέθυμνο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 29 πόντους και 4 ασίστ, ενώ από τον Πανιώνιο, ο Ταϊρίκ Ντάρεν ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ο ο Φώτης Λαμπρόπουλος σημείωσε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Μπράντον Μπάουμαν έκανε double-double με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-9, 37-24, 59-45, 73-61

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ