Print this page

Δύσκολα τον Άρη και… μετράει τις πληγές του

Written by  Φεβ 15, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δυσκολεύθηκε πάρα πολύ στην Θεσσαλονίκη, απέναντι στον ουραγό, αλλά πολύ ψυχωμένο Άρη, του οποίου επικράτησε με 88-81 για το εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο, αυτό που μετράει είναι η αγωνία για την σοβαρότητα των τραυματισμών των Τόμας και Γουάιλι, ενόψει των κρίσιμων αγώνων για την Turkish Airlines Euroleague που ακολουθούν.

Ο Ντεσόν Τόμας αποχώρησε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου με πρόβλημα στην μέση και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη συνέχεια, ενώ και ο Τζέικομπ Γουάιλι αποχώρησε 4’ πριν τη λήξη, καθώς πάτησε άτσαλα και γύρισε το πόδι του και αμφότεροι θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Οι «πράσινοι» δεν έχασαν ούτε δευτερόλεπτο το προβάδισμά τους, αλλά δεν μπορούν να πουν ότι έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση, καθώς ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τις συνήθεις αδυναμίες τους, επιστρέφοντας από το -15, απείλησε με ανατροπή, αλλά στο τέλος έμεινε με την ικανοποίηση μιας πολύ καλής προσπάθειας.

Η αποστολή του πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ ήταν εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολη, αφού εκτός από την ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας με τον νταμπλούχο Ελλάδας, είχε να αντιμετωπίσει και τις απουσίες του Δημήτρη Φλιώνη, αλλά και του Κεμ Μπράουν, ο οποίος έφυγε ξαφνικά για τις ΗΠΑ, με την διοίκηση να αναμένει την επιστροφή του για να δρομολογήσει τις όποιες απαιτούμενες εξελίξεις.

Από τα πιο σημαντικά στοιχεία της αναμέτρησης, ήταν ότι με τη λήξη του παιχνιδιού, στο παρκέ βρέθηκαν οι ομάδες των δύο συλλόγων με αμαξίδιο, με τους παίκτες να στέκονται στο πλευρό τους και να δίνουν τον πρώτο τους αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα, στέλνοντας το μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Παναθηναϊκός επέβαλε από το πρώτο δευτερόλεπτο τον δικό του… νόμο, εκμεταλλευόμενος την ποιοτική του διαφορά για να προηγηθεί με 0-10 στο ξεκίνημα και να κάνει την ζωή του εύκολη με το… καλημέρα, ο Άρης, ωστόσο, έμεινε κοντά στο πρώτο δεκάλεπτο, μείωσε σε 23-27 και η περίοδος έκλεισε με τους «πράσινους» να προηγούνται 23-29.

Ο Άρης προσπαθούσε να μείνει κοντά, μειώνοντας σε 34-37, έφτασε ακόμα και στον πόντο (39-40), με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμά του και να μένει μπροστά και στο ημίχρονο με 42-47.

Με περισσότερη ενέργεια στην άμυνα, οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και με σερί 9-0 βρέθηκαν στο +11 (45-56), παίρνοντας για τα καλά τα ηνία της αναμέτρησης, με τον Άρη να προσπαθεί, αλλά να μην καταφέρνει να μειώσει και το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με την μέγιστη μέχρι εκείνη τη στιγμή διαφορά για το +12 (62-74).

Η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους (62-77) και όλα φάνηκαν πως είχαν τελειώσει, αλλά ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς το πάθος ξεχείλιζε, μείωσε σταδιακά και έφτασε ακόμα και στους 4 πόντους (80-84), αλλά επιπολαιότητα των τελευταίων λεπτών και η διαφορά ποιότητας με τους «πράσινους» έφερε το τελικό 81-88 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν επίσης πολύ καλός με double-double και 11 πόντους με 12 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, με τον Ντεσόν Τόμας να έχει προλάβει να σημειώσει 19 πόντους με 5 ριμπάουντ πριν αποχωρήσει τραυματίας.

Ο Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς με 19 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν πρώτος σκόρερ του Άρη, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν συγκινητικός με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κοψίματα, ένα εκ των οποίων ίσως η κορυφαία φάση της χρονιάς, πάνω στον Νίκο Παππά, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν επίσης εξαιρετικός με double-double και 15 πόντους με 14 ριμπάουντ και ο Τορλίν Φιτζπάτρικ είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 42-47, 62-74, 81-88

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ