Print this page

Με σπασμένα… φρένα ο Ηρακλής τον αποδεκατισμένο Ιωνικό

Written by  Μαρ 01, 2020

Ο Ηρακλής δεν συνάντησε την παραμικρή αντίδραση απέναντι στον προβληματικός Ιωνικό Νίκαιας Affidea που ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη με μόλις δέκα παίκτες στη σύνθεσή του, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 107-75 και πήρε σημαντικό αέρα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο Ιωνικός παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης, αφού τα προβλήματα των τελευταίων ημερών τον έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, κάτι που αποτυπώθηκε και στο παρκέ, με τον Ηρακλή να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να παίρνει μια μεγάλη σε έκταση, αλλά και σημασία για την σωτηρία νίκη.

Ο «Γηραιός» ήταν καταιγιστικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν μετά το αρχικό 0-1 από την βολή του Αρνέτ, έπιασε από τον… λαιμό τους φιλοξενούμενους και με άμυνα που τσάκιζε και επίθεση που πετούσε… φωτιές, έκανε σερί 24-0 για να προηγηθεί με 24-1 και να δείξει από νωρίς τι έμελλε γενέσθαι στο παιχνίδι.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 30-8 και με τον Ιωνικό να βρίσκεται χαμένος μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η διαφορά έφτασε τους 31 στο 16’ (44-13) και το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν κυριαρχήσει ολοκληρωτικά και να έχουν φτάσει στο εντυπωσιακό 55-21.

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης δεν προσφερόταν για κριτική, αφού ο Ιωνικός δεν είχε δυνάμεις για να διεκδικήσει την ανατροπή, με τον Ηρακλή να δοκιμάζει απλώς συστήματα, ενόψει της συνέχειας, όμως, το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Θοδωρή Ζάρα, ο οποίος σε μια προσπάθεια να σκοράρει γλίστρησε και αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Αγωνιστικά, ο Ηρακλής δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι, με την διαφορά να φτάνει στο +44 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (88-44) και το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ, με το 107-75 να αποτυπώνει την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ.

Ο Ολιβιέ Χάνλαν σημείωσε 22 πόντους με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Άλεξ Ντέηβις έκανε double-double με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, όπως και ο Τζαμάλ Σούλερ με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 12 ασίστ, καθώς και ο Βασίλης Καββαδάς με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από τον Ιωνικό, ο Βίνσεντ Σίμπσον είχε 16 πόντους με 3 ασίστ, ο Μπράντον Μόμπλεϊ με τον Βαγγέλη Σακελλαρίου είχαν από 12 πόντους, με τον Ρόλαντ Σάφτενααρ να έχει 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 30-8, 55-21, 88-44, 107-75

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ