Print this page

Βέλγιο-Η.Π.Α. και Ισπανία-Αυστραλία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου

Written by  Σεπ 29, 2018

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών που συνεχίζεται στην Τενερίφη, προκρίθηκαν  οι Η.Π.Α., το Βέλγιο η Αυστραλία και η οικοδέσποινα Ισπανία.

Οι Η.Π.Α. συνάντησαν αντίσταση για ένα ημίχρονο από τη Νιγηρία (27-23), όμως στο δεύτερο μισό δέχτηκαν μόλις 18 πόντους και έφτασαν άνετα στο τελικό 71-40.

Στην αναμέτρηση της Ευρώπης ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία ο αγώνας δεν ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού το Βέλγιο έκανε την δική του προέλαση στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάνοντας το 20-17 υπέρ του στην πρώτη περίοδο, 53-31 στο ημίχρονο κλειδώνοντας τη νίκη και φτάνοντας στην πρόκριση με το τελικό 86-65.

Η Αυστραλία είχε θεωρητικά μαζί με τις Η.Π.Α. τον πιο αδύνατο αντίπαλο, αφού η Κίνα δεν μπόρεσε να αντισταθεί και ηττήθηκε εύκολα με 83-42. Στο τελευταίο ματς και θεωρητικά ντέρμπι ανάμεσα σε Καναδά και την οικοδέσποινα Ισπανία το ζήσαμε μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Καναδάς ήταν μπροστά με 50-47 και έμοιαζε να ελέγχει την κατάσταση, όμως αυτό που ακολούθησε στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν σοκ για την ομάδα της Αμερικής. Η Ισπανία δέχθηκε μόλις τρεις πόντους στο δεκάλεπτο, σκόραρε 21 και έφτασε στη νίκη με 68-53.

Στα ημιτελικά θα συναντηθούν πλέον Βέλγιο - Η.Π.Α. και Ισπανία-Αυστραλία.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

ΗΠΑ - Νιγηρία 71-40 Το στατιστικό

Αυστραλία - Κίνα 83-42 Το στατιστικό

Βέλγιο - Γαλλία 86-65 Το στατιστικό

Καναδάς - Ισπανία 53-68 Το στατιστικό

Το πρόγραμμα (29/9):

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Ισπανία - Αυστραλία

Βέλγιο - ΗΠΑ

ΘΕΣΕΙΣ 5-8

Καναδάς - Κίνα

Γαλλία - Νιγηρία

πηγή φωτό FIBA.COM