Print this page

Η Αυστραλία έστειλε τη Γαλλία πάνω στις ΗΠΑ

Written by  Σεπ 09, 2019

Με ήρωα τον Πάτι Μιλλς, που όχι μόνο ήταν ασταμάτητος επιθετικά, αλλά έπαιξε εκπληκτική άμυνα στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, η Αυστραλία επικράτησε με 100-98 της Γαλλίας, πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στον προημιτελικό, στέλνοντας τους «τρικολόρ» πάνω στις ΗΠΑ στο τελευταίο ζευγάρι της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική, αντάξια της εικόνας που έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι ομάδες στη διοργάνωση, με την Αυστραλία να κερδίζει το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις για τη μέχρι στιγμής παρουσία τους και να δείχνει ικανή να φτάσει μέχρι το βάθρο.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή, με τη Γαλλία να έχει μικρό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, τελειώνοντας μόλις με έναν πόντο μπροστά (24-23), ενώ παρά το +5 που κατάφερε να φτάσει στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου (40-35), δεν ξέφυγε περισσότερο, με τις δυο ομάδες να κλείνουν το ημίχρονο ισόπαλες με 46-46.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους, η Γαλλία έχτισε εκ νέου μια σημαντική διαφορά (70-61), όμως, ούτε αυτή τη φορά ήταν ικανή να της δώσει αέρα… νίκης, με την Αυστραλία να μειώνει και πάλι στο τέλος της περιόδου σε 75-71.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ματς θα γινόταν θρίλερ και η νικη θα κρεμόταν από τις λεπτομέρειες. Έτσι και έγινε, καθώς με το σκορ ισόπαλο 98-98, μετά από καλάθι του Νάντο Ντε Κολό στα 16’’, ο Ματ Ντελαβέντοβα με 1/2 βολές στα 5’’ έδωσε προβάδισμα με 98-99 στην Αυστραλία και, στην τελευταία φάση, μετά το time out, ο Πάτι Μιλλς έκλεψε τη μπάλα, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του, που επισφραγίστηκε με 1/2 βολές του Μιτς Κρικ σε νεκρό χρόνο.

Ο Πάτι Μιλλς ήταν εκπληκτικός τελειώνοντας την αναμέτρηση με 30 πόντους και ήταν ο καταλύτης της νίκης των Αυστραλών, με τον Τζο Ίνγκλς να τον ακολουθεί με 25 πόντους και τον Άρον Μπάινς να προσθέτει 21 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Για τη Γαλλία, ο Εβάν Φουρνιέ έκανε επίσης τεράστιο ματς με 31 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Νάντο Ντε Κολό σταμάτησε στους 26 πόντους, με τον Νικολά Μπατούμ να έχει 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 46-46, 75-71, 101-102

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball