Print this page

Στη Σερβία το ντέρμπι της απογοήτευσης με τις ΗΠΑ

Written by  Σεπ 12, 2019

Η Σερβία πήρε την αναμέτρηση των… απογοητευμένων με τις ΗΠΑ, επικρατώντας σε μια θεαματική και με πολλές, κατά τα άλλα, ανατροπές με 94-89 και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Πολωνία – Τσεχία για τον τελευταίο αγώνα τους για την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πριν την έναρξη του τουρνουά, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε προβεί στην, προκλητική κατά πολλούς, δήλωση ότι, αν η ομάδα του συναντηθεί με τους Αμερικανούς, ο… Θεός να τους βοηθήσει και οι παίκτες του επιβεβαίωσαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τον προπονητή τους, διαλύοντας ολοκληρωτικά τους αντιπάλους τους. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη, με τις ΗΠΑ να επιστρέφουν στο ματς αρκετά γρήγορα και να γίνεται ωραίο παιχνίδι, το οποίο στο τέλος κέρδισαν οι Σέρβοι και θα διεκδικήσουν την 5η θέση στη διοργάνωση.

Με τον… θυμό της από τον πρόωρο αποκλεισμό από τη ζώνη των μεταλλίων, η Σερβία μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και, μετά το αρχικό 0-2 των Αμερικανών, έκαναν σερί 11-0, προηγήθηκαν νωρίς με 11-2 και συνέχισαν να «σφυροκοπούν» ανελέητα, φτάνοντας το +21 (26-5) και έκλεισαν το εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 32-7, έχοντας το εκπληκτικό ποσοστό 8/9 τρίποντα, με τον Μπογκντάνοβιτς να έχει ήδη σημειώσει 4/5.

Με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά, οι Αμερικανοί έβγαλαν μια κάποια αντίδραση, ρίχνοντας τη διαφορά στους 16 (34-18) και έδειξαν τις προθέσεις τους, ενώ με τους Σέρβους να έχουν χάσει εντελώς το μυαλό τους, η διαφορά έπεσε έπειτα από ώρα σε μονοψήφια επίπεδα και το ημίχρονο βρήκε τις ΗΠΑ με ένα επιμέρους 33-12 να έχουν καλύψει σχεδόν τη διαφορά, μειώνοντας σε 44-40.    

Οι ΗΠΑ μείωσαν ακόμα περισσότερο (61-59) και το παιχνίδι ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή, παρ’ όλα αυτά, οι Σέρβοι με μικρές εκλάμψεις και με τον Μαριάνοβιτς να δίνει λύσεις κάτω από το καλάθι, δεν έχασαν το προβάδισμα, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 71-68.

Με εξαιρετική άμυνα που κράτησε τους Αμερικανούς χωρίς πόντο για αρκετή ώρα , η Σερβία πήγε ξανά στο +13 (85-72), έγινε και πάλι το αφεντικό της αναμέτρησης και, παρά την προσπάθεια να μειωθεί ξανά η διαφορά, πήρε τη νίκη με 94-89 και διασκέδασε κάπως την πίκρα της για τον αποκλεισμό από τους ημιτελικούς.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σταμάτησε αυτή τη φορά στους 28 πόντους (7/14 τρίποντα) με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς σημείωσε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Βασίλιε Μίσιτς είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ για τις ΗΠΑ, ο Χάρισον Μπαρνς σημείωσε 22 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Κέμπα Γουόκερ είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ και ο Κρις Μίντλετον 16 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 32-7, 44-40, 71-68, 94-89

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball