Print this page

Οριστικό: Η FIBA μετέθεσε για το 2022 το Ευρωμπάσκετ

Written by  Απρ 09, 2020

Αλλαγές στο καλεντάρι των διοργανώσεών της αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Κατά την τελευταία συνεδρίασή του το Συμβούλιο επιβεβαίωσε την αναστολή όλων των διοργανώσεων που είχαν σταματήσει από τις 13 Μαρτίου και ανέθεσε στην Εκτελεστική Επιτροπή να κάνει όλες τις απαιτούμενες προσαρμογές πάνω στο Καλεντάρι που είχε εγκριθεί από το 2015, ακολουθώντας και την αλλαγή της ημερομηνίας για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η FIBA αποδέχθηκε με ικανοποίηση την επιβεβαίωση της μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το διάστημα 23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2021 κι ευχαρίστησε την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την συνεργασία και το ότι εδωσε λύση σε αυτό το δύσκολο ζήτημα.

Μετά, λοιπόν, από διεξοδική ανάλυση, η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε τις παρακάτω αλλαγές στο πρόγραμμα:

Τα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν την περίοδο μεταξύ 22 Ιουνίου και 4 Ιουλίου 2021, με τις ακριβείς ημερομηνίες να αναμένεται να επιβεβαιωθούν, ενώ το Ευρωμπάσκετ 2021 και το FIBA AmeriCup 2021 θα επαναπρογραματιστουν για την περίοδο 1-18 Σεπτεμβρίου 2022.

Πηγή και φωτό: fiba.com