Print this page

Εθνική Γυναικών: Η Καλέντζου αναλύει τη Βουλγαρία

Written by  Νοε 12, 2020

Στις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 επιστρέφει η Εθνική Γυναικών που σήμερα (20.00, ΕΡΤflix) θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία στα Δυο Αοράκια Ηρακλείου.

 

Μια ομάδα γνώριμη με μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα τα οποία ανέλυσε η Τούλα Καλέντζου, μια εκ των συνεργατών του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της Εθνικής.

 

«Πρώτη αντίπαλος είναι η Βουλγαρία, μια ομάδα με αδυναμίες και θα χτυπήσουμε πάνω σε αυτές. Παίζει ένα μπάσκετ που δεν βασίζεται πολύ στην τακτική και αυτό μερικές φορές μπορεί να το κάνει και επικίνδυνο. Εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι και να μην υποτιμήσουμε σε καμιά περίπτωση την αντίπαλό μας. Έχει έναν κορμό αθλητριών οι οποίες αγωνίζονται στη Μοντάνα έχοντας για προπονητή τον ίδιο με την εθνική. Άρα αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τη Βουλγαρία γιατί γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι της αντιπάλου μας, βαρόμετρο θα έλεγα, είναι το πλέι μέικερ, η Στοϊτσεβα που προσπαθεί να αξιοποιεί όλες τις συμπαίκτριές της.

 

Εμείς είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση, παρόλες τις ελλείψεις που έχουμε. Τα κορίτσια έχουν τεράστια διάθεση και πάμε για το θετικό αποτέλεσμα που είναι και το μοναδικό ζητούμενο για μας. Αν η απόδοσή μας είναι έτσι όπως έχουμε προγραμματίσει στα πλάνα μας θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Πηγή και φωτό: basket.gr