Print this page

Κρατάει το αποτέλεσμα

Written by  Νοε 12, 2020

Την νίκη με 73-66 σημείωσε η Εθνική Γυναικών απέναντι στη Βουλγαρία, για την 3η αγωνιστική του Α ομίλου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021, που την διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, σε ένα νευρικό παιχνίδι, επηρεασμένη από τις απουσίες της, έδειξε δύο πρόσωπα στο παρκέ του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια, αλλά με σωστές επιλογές στα κρίσιμα τελευταία λεπτά πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κορυφαία της αναμέτρησης η Μαριέλλα Φασούλα που έκανε το double double με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ αλλά και 2 ασίστ, σε 34:40 λεπτά συμμετοχής. Ακολούθησαν σε απόδοση Νικολοπούλου και Σταμολάμπρου που σκόραραν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Διψήφιο αριθμό πόντων είχε και η Ελεάννα Χριστινάκη με 11 πόντους. 

 
Η Εθνική ομάδα άρχισε τον αγώνα με τις Νικολοπούλου, Χριστινάκη, Σπανού, Φασούλα και Σταμολάμπρου στην βασική της πεντάδα. Σε ένα νευρικό παιχνίδι, με πολλά λάθη, το ξεκίνημα ήταν πιο δυναμικό για την Ελλάδα, με τις Χριστινάκη και Φασούλα να έχουν καλό ρυθμό, να είναι εύστοχες και να δημιουργούν φάσεις, σημειώνοντας τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας. Την ίδια στιγμή στο αμυντικό κομμάτι η Σπανού μάζεψε 3 ριμπάουντ. Έτσι χτίστηκε μια διαφορά με την Εθνική να προηγείται με 21-12, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και με δίποντο της Νικολοπούλου η Εθνική προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (23-12) για πρώτη φορά στη αναμέτρηση. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Βιαστικές επιλογές στην επίθεση και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, επέτρεψαν στην Βουλγαρία να μειώσει την διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι πως η Εθνική έμεινε για ένα πεντάλεπτο χωρίς σκορ (29-18). Οι φιλοξενούμενες έβρισκαν πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και μείωσαν σε 29-26 4" πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ένα φάουλ σε προσπάθεια της Σταμολάμπρου για τρεις πόντους και ενώ ο χρόνος έληγε, με το απόλυτο στις βολές διαμόρφωσαν το σκορ σε 32-26. Η Εθνική ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 28 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 10 επιθετικά, έναντι 16 των φιλοξενούμενων, ενώ είχε και 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ αλλά και 11 λάθη, που της στέρησαν τη διαφορά που είχε χτίσει.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Βουλγαρία συνέχισε να μειώνει το σκορ και 4' πριν την λήξη της τρίτης περιόδου πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 40-38. Η Εθνική όμως με την Φασούλα να παίζει αποτελεσματική άμυνα σε πολλές περιπτώσεις και τις Σπανού και Νικολοπούλου να βρίσκουν δρόμο προς το καλάθι, πέρασε μπροστά με 48-44. Το δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο με 48-48. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας ήταν ντέρμπι πλέον με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Η Βουλγαρία προηγήθηκε με 48-52 αλλά με ένα μικρό σερί 5-0 (τρίποντο της Χριστινάκη και δίποντο της Μποσγανά) ξαναπήρε τα ηνία με 53-52. Με το δίδυμο Σταμολάμπρου-Νικολοπούλου να παίζει εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχτισε μια μικρή διαφορά την οποία διατήρησε ως το τέλος και έτσι κατάφερε να πάρει την νίκη με 73-66.
 
Τα δεκάλεπτα: 21-12, 32-26, 48-48, 73-66.
 
Ελλάδα (Μασλαρινός): Σταμολάμπρου 13 (2), Μποσγανά 5, Αλεξανδρή 2, Βιντσιλαίου, Νικολοπούλου 15 (1), Πατεράκη, Σπανού 6, Χριστινάκη 11 (1), Δίελα, Φασούλα 21.

Βουλγαρία (Μιχαήλοφ): Γκεοργκίεβα 15(1), Κότσεβα 14(2), Χρίστοβα Ντ. 6, Χρίστοβα Μπ. 11, Ζλατάνοβα 12, Νάτσκινα, Νικόλοβα, Πέτροβα, Στοϊτσεβα 8. 

Πηγή φωτό: FIBA