Print this page

Χριστινάκη: «Με όπλο την άμυνα απέναντι στη Βουλγαρία»

Written by  Φεβ 05, 2021

Tον «τελικό» με την Βουλγαρία έχει πλέον μπροστά της η Εθνική Γυναικών μετά την άνετη επικράτηση επί της Ισλανδίας.

Η νίκη και μάλιστα με διαφορά είναι το ζητούμενο για την Ελλάδα στο τελευταίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 με την ελπίδα ότι η τύχη δεν θα της γυρίσει την πλάτη.

Η Ελεάννα Χριστινάκη μίλησε για την προσπάθεια της Εθνικής και τον «τελικό» με τη Βουλγαρία, όμως παράλληλα έβγαλε… το καπέλο στις συμπαίκτριες, που αγωνίζονται στην Ελλάδα που παρά την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού, έχουν καταφέρει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

«Η ομάδα ανταποκρίθηκε παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια που είναι στην Ελλάδα έχουν να αγωνιστούν από τον Νοέμβριο. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο το πόσο πολύ έχουν δουλέψει για να μείνουν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ο πρωτάθλημα έχει διακοπεί εδώ και τόσο καιρό και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό».

Η προσοχή όλων είναι πλέον στο αυριανό αγώνα με την Βουλγαρία. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι, έναν τελικό για μας. Έχουμε δουλέψει την τακτική για αυτό το παιχνίδι και η προσοχή μας είναι μόνο εκεί πια. Θέλουμε την νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά και ελπίζουμε στο τέλος να χαμογελάσουμε».

Η Βουλγαρία μόνο άγνωστη δεν είναι για την Εθνική με την Ελεάννα Χριστινάκη να επισημαίνει. «Γνωρίζουμε καλά την αντίπαλο μας. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, είναι άλλωστε αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια και στην επίθεση να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή. Η Βουλγαρία διαθέτει παίκτριες που παίζουν χρόνια μαζί, έχουν ομοιογένεια και καλό σύνολο. Εμείς ωστόσο κοιτάμε μόνο την δική μας ομάδα και πόσο καλά θα αποδώσουμε, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι προκειμένου να περιορίσουμε τα ατού της αντιπάλου».

Πηγή: basket.gr

Φωτο: FIBA