Print this page

Σωτηρίου: «Όραμα όλων η συνέχεια της Εθνικής Γυναικών»

Written by  Φεβ 07, 2021

Από το γήπεδο οι πανηγυρισμοί της Εθνικής Γυναικών μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο και το συρτάκι ήταν εκείνο που συνόδευσε τις μοναδικές αυτές στιγμές για τα κορίτσια της ομάδας. Η Κατερίνα Σωτηρίου ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη. Αρχηγός και η πιο παλιά της ομάδας είδε το νέο αίμα της Εθνικής να τα καταφέρνει στα δύσκολα και να παίρνει την πρόκριση σε ένα ακόμα Ευρωμπάσκετ. 

«Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες, στο σταφ και όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια σε αυτό το ταξίδι. Είμαι πολύ συγκινημένη. Σήμερα είδα ξανά την Εθνική Γυναικών μια μπουνιά. Η συνοχή αυτή και η πίστη που είχαμε όλες έφερε την πρόκριση. Ήθελα να είμαι μαζί τους και να το χαρώ και πραγματικά με συγκίνησαν οι παίκτριες». 

Η Κατερίνα Σωτηρίου αποκάλυψε τι είπε στις συμπαίκτριές της στα αποδυτήρια λίγο πριν πατήσει η ομάδα το παρκέ για τον κρίσιμο αγώνα με τη Βουλγαρία. «Πριν το παιχνίδι τους μίλησα και τους είπα ήταν ότι το 2017 η Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ αγωνιούσε να μπει στο γήπεδο για να ζήσει το κάθε παιχνίδι. Σκεφτόμαστε πως θα πανηγυρίσουμε κάθε άμυνα και κάθε καλάθι σαν ένα. Τους είπα να πιστέψουν στους εαυτούς τους, είμαι σίγουρη ότι θα προκριθούμε και εγώ θέλω να το ζήσω μαζί σας. Ελατε, τους είπα,  να το ζήσουμε παρέα και ότι και να γίνει να ξέρετε ότι θα είστε ξεχωριστές ανεξαρτήτως αποτελέσματος», ήταν τα λόγια καρδιάς από την έμπειρη φόργουορντ. 

Η Σωτηρίου χαρακτήρισε διπλό άθλο την πρόκριση τονίζοντας ότι το όραμα όλων πρέπει να είναι η συνέχεια της Εθνικής Γυναικών. «Θέλω να πω επίσης ότι ο άθλος που πέτυχαμε ήταν διπλός, καθώς οι μισές παίκτριες έχουν να αγωνιστούν από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ σημαντικό είναι ότι προκριθήκαμε έχοντας μια νεανική ομάδα. Αυτή η ομάδα  έχει κορίτσια τα οποία έχουν εμπνευστεί από τις προηγούμενες γενιές της Εθνικής Γυναικών. Πάλευαν να ζήσουν κάτι ανάλογο και το πέτυχαν. Και αυτό πρέπει να είναι το όραμα όλων μας, να έχει δηλαδή μια συνέχεια η Εθνική Γυναικών».

Πηγή και φωτό: basket.gr