Print this page

Στεφανάκη: «Κι άλλες χαρούμενες στιγμές με τις εθνικές ομάδες»

Written by  Αυγ 16, 2021

Η Εθνική Κορασίδων έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής μετά τη συμμετοχή της στο European Challenger U16. Στο Ελσίνκι η Γαλλία με 5-0 τερμάτισε στην πρώτη θέση, ενώ οι άλλες πέντε ομάδες έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους με ρεκόρ 2-3. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα με τη νίκη της επί της οικοδέσποινας Φινλανδίας στην τελευταία αγωνιστική. Η Ιωάννα Στεφανάκη ήταν από τις πρωταγωνίστριες στο παιχνίδι αυτό. Με βάση τους αριθμούς ήταν η MVP για την ελληνική ομάδα με 16 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

«Τι κάναμε καλά: Σίγουρα πιεέσαμε πολύ στην άμυνα στοχεύσαμε κάποιες παίκτριες και βγάλαμε σωστές άμυνες», είναι τα πρώτα λόγια της Στεφανάκη για το παιχνίδι, η οποία επιλέγει να ξεκινήσει από την άμυνα και όχι από την επίθεση… Βρίσκει όμως κι αυτή τη θέση της στην κουβέντα: «Ήμασταν αρκετά ομαδικές στην επίθεση, μας βγήκαν και κάποια σουτ, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί σε προηγούμενους αγώνες, όταν χάναμε ελεύθερα σουτ και ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Η Στεφανάκη βρίσκει την εμπειρία ιδιαίτερα χρήσιμη και την εικόνα άλλων ομάδων ή αθλητριών μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια: «Μπορεί πολλοί να μην το καταλαβαίνουν, αλλά για εμάς όλο αυτό ήταν μια τεράστια εμπειρία. Είδαμε πως είναι να είναι να αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες και ειδικά παίζοντας στο εξωτερικό, βλέπεις πως είναι αυτές οι ομάδες, πως είναι οι άλλες αθλήτριες, βλέπεις τη διαφορά, βρίσκεις τρόπους να τις κοντράρεις… Είναι κάτι πολύ χρήσιμο για όλες μας και παράλληλα είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να δουλέψουμε, να φτάσουμε πιο ψηλά, να είμαστε έτοιμες την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε ανάλογη θέση».

Ένα άλλο θετικό για την Εθνική Κορασίδων, που σε μεγάλο βαθμό θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε Εθνική Νεανίδων και στη συνέχεια σε Νέων Γυναικών, είναι το πρώτο «δέσιμο» μεταξύ των αθλητριών: «Περνάμε πολύ καλά μεταξύ μας. Έχουμε «δέσει» αρκετά, παρά το ότι δεν είμαστε μαζί πάρα πολύ καιρό και νιώθουμε λίγο σαν οικογένεια όλες μαζί. Είμαστε περήφανες για τις νίκες που κάναμε εδώ και θέλουμε στο μέλλον να ζήσουμε κι άλλες χαρούμενες στιγμές με τις εθνικές ομάδες»