Print this page

Παυλοπούλου: «Περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας στην Ξάνθη»

Written by  Νοε 05, 2021

Μια νέα προσπάθεια ξεκινά η Εθνική Γυναικών και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στους δύο πρώτους αγώνες της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023. Αντίπαλοι θα είναι η Μεγάλη Βρετανία (11/11) στο Μάντσεστερ και η Πορτογαλία (14/11) στην Ξάνθη, ενώ στον ίδιο όμιλο συμμετέχει και η Εσθονία. Η Πηνελόπη Παυλοπούλου αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής Γυναικών, πιστεύει στην πρόκριση και καλεί τους φιλάθλους στην Ξάνθη να στηρίξουν την ομάδα.

“Φυσικά και ο στόχος μας είναι η πρόκριση”, τονίζει η Παυλοπούλου και συνεχίζει: “Υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα, έχουμε νέο προπονητή και κάποιες επιστροφές. Επίσης, υπάρχουν και απουσίες λόγω τραυματισμού, ενώ κάποιες αθλήτριες είναι σε κολέγια στις ΗΠΑ. Η Εθνική Ομάδα όμως, είναι πάνω απ’ όλα. Την υπηρετούμε και καθεμία με τον δικό της ρόλο θα προσπαθήσει να βοηθήσει για την επίτευξη του κοινού στόχου”.

Πρώτος αντίπαλος για την Εθνική Γυναικών στον δρόμο για το Ευρωμπάσκετ 2023 είναι η Μεγάλη Βρετανία με την 25χρονη πλέι μέικερ να επισημαίνει: “Εμείς είμαστε μια ομάδα που βασίζεται στο πάθος, την ελληνική ψυχή και την άμυνα. Θεωρώ ότι με το ταλέντο που έχουμε πρέπει να στηριζόμαστε στην άμυνά μας και θα το επιδιώξουμε και στα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας και ειδικά σε αυτό απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. Η αντίπαλός μας διαθέτει καλές παίκτριες, αγωνίζονται στην έδρα τους και θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν. Είναι μια δυνατή ομάδα που δεν έχει μονοδιάστατο παιχνίδι. Απειλεί τόσο μέσα από τη ρακέτα, όσο και από την περιφέρεια”.

Μετά την Μεγάλη Βρετανία ακολουθεί ο αγώνας με την Πορτογαλία στην Ξάνθη: “Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που βασίζεται στο γρήγορο μπάσκετ και θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα για να πάρουμε τη νίκη. Περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας!  Είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική να παίζει στην περιφέρεια και είναι μια ευκαιρία να προσελκύσει κόσμο. Θέλουμε τα παιδιά και όσοι αγαπούν το μπάσκετ να έρθουν στο γήπεδο, να παρακολουθήσουν από κοντά την Εθνική Ομάδα, να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. Τους περιμένουμε στο γήπεδο!”