Print this page

Η Διαβολεμένου δίπλα στην Γκουζίνη στην Εθνική Κορασίδων

Written by  Απρ 20, 2023

Δίδυμο γένους θηλυκού θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Εθνικής Κορασίδων. Δίπλα στην Βασιλεία Γκουζίνη θα βρίσκεται ως συνεργάτης η Βιβή Διαβολεμένου.

Η Διαβολεμένου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο μπάσκετ. Μετράει 68 συμμετοχές στην Εθνική Γυναικών, ενώ είχε αγωνιστεί ακόμη στις Εθνικές Κορασίδων και Νεανίδων, κατακτώντας και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Αγωνίστηκε στη ΜΕΝΤ, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας, τον Πανσερραϊκό, την Alfos Linares στην Ισπανία και στον ΑΟ Τρίγλιας. Η προπονητική της καριέρα άρχισε από τη Θεσσαλονίκη όπου την περίοδο 1993-97 βρέθηκε στους πάγκους της ΜΕΝΤ, του Μάρκου Μπότσαρη και του Ερμή Λαγκαδά. Συνεχίστηκε στον ΑΟ Τριγλίας, στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου (Α2 Γυναικών), την ΜΕΝΤ, το Ανατόλια, την ΧΑΝΘ και ακολούθησε το Πανόραμα, οδηγώντας την ομάδα στην Α2 Εθνική Γυναικών. Την τετραετία 2018-22 βρέθηκε στην άκρη του πάγκου του Παναθλητικού. Έκλεισε αήττητη τη σεζόν 2018-19 και κατέκτησε τον τίτλο της Α2 το 2020. Τη σεζόν 2022-23 ανέλαβε το Πανόραμα (Α2 Γυναικών), ενώ παράλληλα ήταν συνεργάτης του Κώστα Κεραμιδά στην Εθνική Νεανίδων.

Είναι η τέταρτη φορά που στην άκρη ενός πάγκου «μικρής» εθνικής ομάδας θα βρίσκεται δίδυμο γυναικών.

Η πρώτη ήταν το 2007 με τις Σοφία Κλιγκοπούλου-Νίκη Τάσσιου στον πάγκο της Εθνικής Κορασίδων και ακολούθησε η Νέων Γυναικών με τις Ελένη Καφαντάρη-Ιωάννα Κουτρόγιαννου το 2015 και τις Ελένη Μίχα-Ευτυχία Βάννου το 2021.

Η Εθνική Κορασίδων το καλοκαίρι θα αγωνιστεί στον Δ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί 11-19 Αυγούστου στη Σμύρνη. Στον Δ’ Όμιλο θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Βέλγιο (11/8), την Ισπανία (12/8) και την Σλοβενία (13/8).

Πηγή και φωτό: basket.gr