Print this page

Αθηναίου: «Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό»

Written by  Ιουν 22, 2016

Το μήνυμα ότι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προ-ολυμπιακού τουρνουά περνάει από την απόλυτη προσήλωση στο πλάνο και στο ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό έστειλε ο Γιάννης Αθηναίου κατά τη διάρκεια της Media Day της Εθνικής Ομάδας.

Μιλώντας στο agapotobasket.gr, ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της προετοιμασίας, τον στόχο της Εθνικής ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το πόσο συσπειρωμένοι είναι οι παίκτες.

Γιάννη θέλω λίγα λόγια για την πορεία της προετοιμασίας μέχρι στιγμής.

Η προετοιμασία βρίσκεται σε παρά πολύ καλό επίπεδο. Στην ομάδα έχουν ενσωματωθεί και τα αλλά παιδιά, όπως ο Γιάννης Μπουρούσης και νομίζω ότι σιγά ολοκληρωνόμαστε σαν ομάδα. Τώρα πρέπει πλέον όλοι να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι όταν ξεκινήσει το προ-ολυμπιακό.

Η Εθνική στα προ-ολυμπιακά δεν τα καταφέρνει. Αυτό σας γεμίζει με περισσότερο άγχος ή σας κάνει πιο δυνατούς;

Θεωρώ ότι κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαμε κάποιες αποτυχίες δεν σημαίνει ότι θα έχουμε και φέτος. Από εκεί και πέρα εμείς αυτό που θέλουμε είναι είναι να εμφανιστούμε πολύ συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση. Είναι ένα πολύ βραχύβιο τουρνουά και κάθε λάθος ίσως αποβεί καθοριστικό.

Η Εθνική πάει στο τουρνουά χωρίς να είναι  το απόλυτο φαβορί. Αυτό πόσο θα διευκολύνει το έργο σας δεδομένου ότι ενδεχομένως θα έχετε λιγότερο άγχος;

Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν πολύ υψηλά επίπεδα εμπειρίας και ξέρουν πώς να διαχειρίζονται τέτοιους αγώνες, αλλά και πώς να βγάζουν από πάνω τους το άγχος όταν έρθει η ώρα των αγώνων. Η ομάδα νομίζω ότι στο τέλος θα πάει συσπειρωμένη με μοναδικό στόχο την πρόκριση αφήνοντας στην άκρη κάθε τι άλλο που θα μπορούσε να την επηρεάσει.