Print this page

Δεν ολοκληρώθηκε το θαύμα, στόχος πλέον το χάλκινο μετάλλιο

Written by  Ιουν 24, 2017

Η Εθνική Γυναικών πάλεψε για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία, αλλά στο τέλος δεν άντεξε υπό το βάρος της κούρασης από την υπερπροσπάθεια και με την ήττα με 55-77 έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, αλλά το αποτέλεσμα δεν πρέπει να την πτοήσει, αφού θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό όπου απέναντι στο Βέλγιο, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελλάδα κοίταξε στα μάτια τη Γαλλία μέχρι το 29’ όταν και ισοφάρισε σε 47-47, στη συνέχεια, ωστόσο, δέχθηκε ένα συνολικό επί μέρους 8-30 σε 11’απόρροια κυρίως της κόπωσης και της απογοήτευσης, καθώς το σκορ άρχισε να ξεφεύγει.

Η τελική έκταση της διαφοράς, ωστόσο, και η ήττα, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να απογοητεύει τις παίκτριες της Εθνικής, αφού έχουν ακόμα μια ευκαιρία να ολοκληρώσουν την ήδη σπουδαία υπέρβασή τους με τον καλύτερο τρόπο, επιδιώκοντας να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο στο μικρό τελικό.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο 4’ με 7-2, δείχνοντας αποφασισμένη να κάνει τη ζωή των Γαλλίδων δύσκολη. Η είσοδος, όμως, της… δαιμόνιας Επούπα άλλαξε πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού με την γαλλική ομάδα να παίρνει διαφορά πριν το τέλος του δεκάλεπτου (15-23) και έκλεισε με μια καλή διαφορά στο σκορ.

Με υπομονή και ψυχραιμία οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά μείωσαν στο καλάθι (26-28), έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν ή και να περάσουν μπροστά, κάτι που η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε για να παραμείνει μπροστά στο ημίχρονο με 30-35.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με την Εθνική Ομάδα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, αλλά να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει, με την γαλλική ομάδα να διατηρεί οριακό προβάδισμα.

Παρ’ όλα αυτά, με μεγάλο τρίποντο από την Καλτσίδου, η Ελλάδα ισοφάρισε σε 47-47, όμως, τα πολλά φάουλ και η τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο ελληνικός πάγκος εξαιτίας των διαιτητικών αποφάσεων, χάλασαν το μυαλό των παικτριών στο τελευταίο δίλεπτο με την Γαλλία να κλείνει το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 47-52.

Η Γαλλία έδειχνε να έχει καλύτερη ψυχολογία στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου και το επιβεβαίωσε στέλνοντας με χαρακτηριστική άνεση τη διαφορά στους 19 (50-69), με την Εθνική μας να έχει χάσει από ώρα το καθαρό μυαλό της και να παραδίδεται εξαιτίας της κούρασης και της απογοήτευσης από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Με το τελικό 55-77 οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά άρχισαν να σκέφτονται τον μικρό τελικό και την ευκαιρία τους α φτάσουν στο μετάλλιο, με τις Γαλλίδες να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό όπου απέναντι στην Ισπανία θα επιδιώξουν να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Η Στέλλα Καλτσίδου με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν η κορυφαία της Εθνικής, με την Εβίνα Μάλτση να ακολουθεί με 9 πόντους, έχοντας, ωστόσο… υποφέρει από την πολύ καλά διαβασμένη άμυνα της Γαλλίας.

Για τις θριαμβεύτριες της αναμέτρησης, η Μιγέμ ήταν πρώτη σκόρερ με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, η Επούπα ήταν εκείνη που άλλαξε το ρυθμό και ήταν από τις κορυφαίες με 11 πόντους και 4 ασίστ και η Γιοχάνες είχε 10 πόντους με 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 30-35, 47-52, 55-77