Print this page

«Περήφανη για τις συμπαίκτριες μου»

Written by  Ιουν 26, 2017

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας Εβίνα Μάλτση μετά το τέλος του μικρού τελικού μίλησε στη συνέντευξη τύπου για όλη την προσπάθεια που έγινε από την ομάδα κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τις συμπαίκτριες της.



Μάλτση: «Περήφανη για τις συμπαίκτριες μου»

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Όταν αγγίζεις ένα μετάλλιο και το χάνεις δεν μπορεί να είσαι χαρούμενος ούτε να πανηγυρίσεις. Όπως είπε και ο κόουτς, εμείς δημιουργήσαμε μεγαλύτερες προσδοκίες από τις δυνατότητές μας. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να καλύψει τη μεγάλη επιτυχία με την κατάληψη της τέταρτης θέσης. Ήμασταν το απόλυτο αουτσάιντερ προσπαθώντας να πετύχουμε μια νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Καταφέραμε και αποκλείσαμε τεράστιες ομάδες στο χώρο και πετύχαμε τη μεγαλύτερη επιτυχία του γυναικείου μπάσκετ. Δεν πρέπει η σημερινή πίκρα να επισκιάσει την αυτή την επιτυχία. Η ομάδα μας κάνει υπερβάσεις, δεν έχουμε ψηλές παίκτριες, έχουμε πολλές ελλείψεις και αντιμετωπίζουμε μεγαθήρια. Ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Θέλω να σταθώ όμως στις συμπαίκτριες μου και είμαι περήφανη για καθεμία ξεχωριστά. Είναι όλες εξαιρετικά παιδιά. Για τις παλιές που στελεχώνουν αυτή την εθνική και είμαστε μαζί καμιά δεκαριά χρόνια δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την καρδιά με την οποία αγωνίζονται. Δίνουν απίστευτες μάχες, χωρίς να πονάνε, χωρίς να διψάνε και έχουν τρομερή ανιδιοτέλεια. Για τα νέα παιδιά που κερδίσαμε φέτος, έχω να πω ότι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και εύχομαι να πήραν παραδείγματα για το τι θα πρέπει να βελτιώσουν από εδώ και στο εξής. Υπάρχει ένας κόσμος έξω που μπορούν να τον κατακτήσουν. Αξίζουν σε όλες τις παίκτριες τα καλύτερα… Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους φιλάθλους που μας έδωσαν ώθηση. Την ώρα που έπαιζε ο εθνικός ύμνος όλοι ήταν όρθιοι και η ανατριχίλα ήταν τρομερή. Ήταν κάτι το εκπληκτικό και δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Χωρίς αυτούς θα ήταν όλα άδεια. Σηκώθηκε η σημαία μας ψηλά. Τους ευχαριστούμε πολύ. Πιστεύω ότι με αυτή την επιτυχία τα παιδιά θα στραφούν στο μπάσκετ. Ήδη έχουμε πάρει τα πρώτα μηνύματα… Θεωρώ ότι ο κόσμος αγάπησε και την Εθνική ομάδα και το μπάσκετ και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη μας. Πιστεύω μεγαλύτερο και από το μετάλλιο».

Κεραμιδάς: «Κάναμε υπέρβαση»

«Νομίζω ότι η ομάδα είχε ξεμείνει τελείως από δυνάμεις. Τα κορίτσια έκαναν μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα και πάλεψαν. Σήμερα τα ποσοστά μας ήταν εξαιρετικά χαμηλά και δεν μπορούσαμε να βάλουμε καλάθι. Το επιθετικό μας παιχνίδι ήταν βασισμένο στη Μάλτση και στην Καλτσίδου, οι κοπέλες αυτές παίζουν μέρα παρά μέρα και κάποιες φορές κάθε μέρα από 35 λεπτά. Πόσο λοιπόν μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός να κάνει υπερβάσεις… Οι νίκες αυτές της Εθνικής, γιατί πολλοί δεν ξέρουν, ήταν σαν να  κέρδισε δύο φορές την ντριμ τιμ των ΗΠΑ. Κερδίσαμε τη Σερβία, τη Ρωσία και την Τουρκία… Ενώ τα κάναμε όλα αυτά βάλαμε ένα υψηλό πήχη που δεν μπορούσαμε να περάσουμε. Το γεγονός ότι τα κορίτσια δύο μέρες μετά από δύο ήττες αποθεώθηκαν από τον κόσμο που ξέρει από γυναικείο μπάσκετ είναι ενδεικτικό του μεγέθους της υπέρβασης».