Print this page

FIBA: Ειδική μνεία σε Χριστινάκη-Φασούλα και το μέλλον της Εθνικής!

Written by  Φεβ 28, 2018

Μετά την εκτενή αναφορά στην Αρτέμιδα Σπανού σε προηγούμενο άρθρο του, ο γνωστός δημοσιογράφος της FIBA, Πολ Νίλσεν, έκανε ακόμη ένα μεγάλο ξεχωριστό θέμα για παίκτριες της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών!

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έφερε ως κεντρικό θέμα το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, κάτι που απασχολεί φυσικά και το ελληνικό φίλαθλο κοινό. Ειδική μνεία έκανε σε Ελεάννα Χριστινάκη και Μαριέλλα Φασούλα, έχοντας διαπιστώσει την αγωνιστική τους άνοδο στα «παράθυρα» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019, όπου οι δύο νεαρές αθλήτριες πραγματοποίησαν από μία εξαιρετική εμφάνιση έκαστη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι προ των πυλών και η Ελλάδα θα εμφανιστεί στα παρκέ της Τενερίφης με την παλαιά και άκρως επιτυχημένη «φρουρά», με την FIBA να επαινεί τα όσα έχουν προσφέρει στο ελληνικό, και όχι μόνο, μπάσκετ οι παίκτριες που βρίσκονται στην «δύση» της καριέρας τους.

Χριστινάκη και Φασούλα έχουν επιδείξει ξεκάθαρη βελτίωση στο παιχνίδι τους και θεωρούνται δικαιωματικά δύο από εκείνες που θα κληθούν να κουβαλήσουν στις πλάτες τους το μέλλον της Εθνικής.

«Η Χριστινάκη είναι μεγάλο ταλέντο και θεωρείται η “νέα Μάλτση” κάτι που μπορεί να προσθέσει πολύ πίεση στη νεαρή γκαρντ. Θα ήταν πιο ασφαλές να λέμε πως είναι “η πρώτη Χριστινάκη και πιθανή αντικαταστάτρια της Μάλτση όταν εκείνη κρεμάσει τα παπούτσια της”. Αν έστω πλησιάσει το αγωνιστικό επίπεδο της Ελληνίδας παίκτριας-θρύλου, θα είναι κάτι τεράστιο για εκείνη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο της FIBA, ενώ συνεχίζει: «Η Φασούλα διαθέτει γνήσια μπασκετικά γονίδια, αφού ο πατέρας της υπήρξε σταρ με την Εθνική ομάδα των ανδρών. Μπορεί η καριέρα της να αποσυντονίστηκε κάπως όταν μετακινήθηκε από το Boston College στο Vanderbilt, όμως είναι έτοιμη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο από εδώ και πέρα στη νέα της ομάδα. Το σώμα της και το συνεχώς εξελισσόμενο ποστ παιχνίδι της την καθιστούν πολύ χρήσιμη και αν παραμείνει υγιής και δουλέψει σκληρά σε άμυνα και επίθεση, έχει πολλές πιθανότητες να αποτελέσει “κολόνα” για την Ελλάδα δίπλα στην Σπανού.»

Τέλος, γίνεται αναφορά και στην Έλενα Τσινέκε, που πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της με την Εθνική και είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ U18 του Σοπρον, όπως επισημάνθηκε επίσης και το όνομα της Ιωάννας Χατζηλεοντή.

«Αν σκεφτούμε όλα τα προαναφερθέντα, οι φόβοι που φαίνεται να υπάρχουν στην Ελλάδα με την αποχώρηση των βετεράνων, μάλλον είναι υπερβολικοί και με τα δίδυμο Χριστινάκη-Φασούλα να βγαίνει μπροστά, ίσως είναι ικανή η ομάδα να μεταβεί σε ένα νέο και συναρπαστικό μπασκετικό ταξίδι», είναι τα λόγια που κλείνουν το άρθρο!