Print this page

Κεραμιδάς: «Θα μιλήσει η ψυχή μας»

Written by  Σεπ 04, 2018

Βέβαιος πως η Εθνική Γυναικών θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για κάθε ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης (22-30 Σεπτεμβρίου) εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς στην Media Day της Εθνικής ομάδας την Τρίτη (4/9) στο ΟΑΚΑ.

«Είναι εξαιρετικά τιμητικό για εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκπροσωπούμε την Ευρώπη, κάτι που δεν συμβαίνει κάθε φορά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα έχει απουσίες, αυτό είναι δεδομένο, αλλά θα κάνουμε το καθήκον μας και προετοιμαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ήδη παίξει δύο φιλικά και θα λάβουμε μέρος σε ένα τουρνουά στην Ισπανία και θα δώσουμε κι άλλα δύο φιλικά με την Λετονία, προτού φύγουμε για Τενερίφη. Ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά σε όποιον όμιλο κι αν παίζαμε, πάλι δύσκολος θα ήταν. Η ομάδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να θεωρείται υπερδύναμη στο χώρο. Κάναμε μια πολύ καλή πορεία πέρσι, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε αυτά που κερδίσαμε την προηγούμενη χρονιά. Αυτό θα το πετύχουμε παίζοντας όσο γίνεται καλύτερα, δίνοντας την ψυχή μας σε κάθε αγώνα και παίζοντας στα κόκκινα σε κάθε φάση. όπως κάναμε και πέρυσι στην Πράγα».

Όσο για το στόχο της ελληνικής ομάδας στην Τενερίφη, είπε: «Ο στόχος μας είναι και πάλι η μία νίκη, για να παλέψουμε για την πρόκριση, για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Η Γαλλία δείχνει πιο δυνατή από τις άλλες ομάδες και είναι πιο ενισχυμένη, σε σχέση με πέρυσι σε αντίθεση με μας. Ο Καναδάς δείχνει ισχυρότατος, αν και πολλές παίκτριες δεν συμμετέχουν στη προετοιμασία, λόγω των ημιτελικών του WNBA. Είναι και η Νότιος Κορέα που παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή και επικίνδυνη παίζοντας γρήγορα και με πολλά μακρινά σουτ. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και στα τρία παιχνίδια, για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Κυνηγάμε τη μία νίκη για να πάμε στα νοκ άουτ. Όλοι είναι υποψιασμένοι και μας γνωρίζουν πλέον, όπως συνέβη και στα "παράθυρα". Οι αντίπαλοι ήταν πολύ προσεκτικοί και μας είχαν "κατασκοπεύσει" πολύ καλά. Αυτό μας κάνει πιο ισχυρούς στον ψυχολογικό τομέα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως η ομάδα θα παλέψει φάση - φάση. Από το πρώτο τζάμπολ δεν θα υπάρξει σημείο που οι παίκτριες θα αδρανήσουν. Θα μιλήσει η ψυχή μας, όπως και τις προηγούμενες φορές».