Print this page

Η FIBA αποθεώνει εκ νέου την Εβίνα Μάλτση

Written by  Σεπ 15, 2018

Μια εβδομάδα πριν από το πρώτο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Τενερίφης, στην Ισπανία και η FIBA συνεχίζει τα αφιερώματα της στους κορυφαίους αυτής της διοργάνωσης.

Σειρά είχαν οι παίκτριες που όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να παρακολουθήσουν σε αυτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ανάμεσα τους η FIBA αποθεώνει και την Εβίνα Μάλτση η οποία θα ηγηθεί της Εθνικής Γυναικών παρουσιάζοντας ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στην θρυλική αρχηγό της ελληνικής ομάδας. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης τις Μπριάνα Στιούαρτ (ΗΠΑ), Λι Γιουερού (Κίνα), Νταιάνα Ταουράσι (ΗΠΑ), Σαντρίν Γκρουντά (Γαλλία), Ανταόρα Ελονού (Νιγηρία), Λιζ Κάμπατζ (Αυστραλία), Άλμπα Τόρενς (Ισπανία), Κία Νερς (Καναδάς), Αν Βόουτερς (Βέλγιο) και Σου Μπερντ (ΗΠΑ).  

Αναλυτικά το αφιέρωμα της FIBA αναφέρει:

«Ένας Θρύλος στη χώρα της και στην Ευρώπη. Μπορεί να πλησιάζει τα 40 έτη ζωής, όμως θα δείτε την Μάλτση να παίζει μία έφηβη! Στο Ευρωμπάσκετ της Πράγας ήταν αουτσάιντερ, αλλά είδαμε την Ελλάδα να πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία μέχρι τα ημιτελικά, με την Μάλτση να την οδηγεί. Η πρώην MVP του Eurobasket έχει πάντα "το χέρι στη σκανδάλη" και θα βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των αντίπαλων σκάουτερ, επειδή θα σε πληγώσει αν μείνει μόνη της. Οι ομάδες θα προσπαθήσουν να την περιορίσουν, όμως ο ρόλος της θα περιλαμβάνει και τα καθήκοντα της καθοδήγησης στις πιο νεαρές αθλήτριες της ομάδας. Μην αμφισβητείτε την ικανότητα της Μάλτση να γράψει νέες σελίδες ιστορίας και η Ελλάδα μπορεί να σας δαγκώσει με αυτή την σούπερ βετεράνο στις τάξεις της».