Print this page

Αυτή είναι η ελληνική ψυχή!

Written by  Σεπ 23, 2018

Η Εθνική ομάδα έβγαλε ψυχή και πάθος στην αναμέτρηση κόντρα στη Γαλλία, τα έδωσε όλα αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα με 75-71 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έχοντας αφήσει πίσω της την κακή εμφάνιση και την ήττα της πρεμιέρας η Εθνική ομάδα, έδειξε το καλό της πρόσωπο, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έπαιξε άμυνα, βρήκε λύσεις στην επίθεση, έχοντας την Εβίνα Μάλτση σε εξαιρετική βραδιά, σκοράροντας 28 πόντους, αλλά στο τέλος δεν χαμογέλασε. Για την αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας αυτός ήταν ο αγώνας νούμερο 210 με τη γαλανόλευκη φανέλα, με τον οποίο έπιασε στην κορυφή του πίνακα με τις συμμετοχές την Σοφία Κλιγκοπούλου.

Και τώρα ο αγώνας-στόχος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την Τρίτη (25/9) με την Κορέα.
 
Η Εθνική ξεκίνησε την αναμέτρηση με αρχική πεντάδα τις Παυλοπούλου, Μάλτση, Καλτσίδου, Σπανού, Φασούλα. Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα καθώς ήταν εύστοχες στις περισσότερες προσπάθειες τους η μεν Γαλλία πίσω από την γραμμή του τριπόντου η δε Ελλάδα με την Μάλτση να έχει 5 γρήγορους πόντους με ένα τρίποντο και ένα fadeaway buzzer bitter δίποντο καθώς και 2 ασίστ τροφοδοτώντας την Φασούλα.Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τη Γαλλία προηγούμενη με 26-17.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Εθνική σαφώς βελτιωμένη και με αιχμή του δόρατος την Στέλλα Καλτσίδου έβρισκε εύκολους πόντους. Το 26-17 έγινε 32-27 στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου μιας και ο Κώστας Κεραμιδάς είχε γυρίσει την άμυνα σε ζώνη ενώ στην επίθεση η Μάλτση είχε κρεσέντο έξω από το τρίποντο με 3/3. Το ημίχρονο έκλεισε με 38-36 υπέρ της Γαλλίας.

Στο β' ημίχρονο ο ομοσπονδιακός προπονητής ξεκίνησε τις Παυλοπούλου, Μάλτση, Καλτσίδου, Σπανού και Φασούλα. Το παιχνίδι άρχισε όπως ακριβώς και το πρώτο δεκάλεπτο, γρήγορο με εναλλασσόμενες φάσεις. Με την Παυλοπούλου να δημιουργεί και την Φασούλα να τελειώνει η Εθνική μείωσε και με τρίποντο της Σπυριδοπούλου πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 47-45. Στην επίθεση η Μάλτση ήταν ασταμάτητη και έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε την τρίτη περίοδο στο συν πέντε (54-59).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική συνέχισε την άμυνα ζώνης, στην επίθεση έχτιζε μια μικρή διαφορά, αλλά η Γαλλία έβρισκε λύσεις από την ρακέτα . Δύο λανθασμένες επιθέσεις από Λύμουρα και Σπανού έφεραν την διαφορά στον πόντο 67-68 υπέρ της Ελλάδας. Στο τελευταίο λεπτό η Χριστινάκη με μία βολή διαμόρφωσε το 69-69 αλλά η Γαλλία ήταν πιο εύστοχη και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 75-71.  

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 38-36, 54-59, 75-71

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμάτη, Λύμουρα 6, Σπυριδοπούλου 5, Παυλοπούλου 8, Μάλτση 28, Νικολοπούλου, Κοσμά, Σπανού 8, Καλτσίδου 9, Χριστινάκη 3, Φασούλα 4