Print this page

Εθνική Γυναικών: Media day στη Χαλκίδα

Written by  Νοε 16, 2019

Στη Χαλκίδα βρίσκεται η Εθνική Γυναικών, η οποία την Κυριακή το απόγευμα (17.00) στο κλειστό της Κανήθου θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία για τα προκριματικά του Ευρωμπασκετ 2021.

 

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση και στη συνέχεια ακολούθησε media day με τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ να τίθενται στη διάθεση των εκπροσώπων του ΜΜΕ.

 

Κατερίνα Σωτηρίου: «Στόχος είναι η νίκη όπως συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι που έχουμε με την Εθνική Ομάδα. Αφήνουμε πίσω τον αγώνα με τη Σλοβενία και σκεφτόμαστε μόνο την Ισλανδία. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι και το ξέρουμε… Πρέπει να διαγράψουμε την ήττα της Πέμπτης και να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία που παρουσιάσαμε ελπίζοντας να πανηγυρίσουμε στη Χαλκίδα την πρώτη νίκη μας στον όμιλο. Πρέπει να κρατήσουμε το πάθος μας και το γεγονός ότι δεν τα παρατήσαμε, δείξαμε χαρακτήρα και λίγο έλειψε να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή. Πρέπει να μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή. Έχουμε όμορφες αναμνήσεις από τη Χαλκίδα. Υπάρχει μια ζεστή ατμόσφαιρα όταν παίζουμε εδώ και η χαρά του κόσμου είναι εμφανής. Ελπίζουμε να έρθει κόσμος και από την Αθήνα και οι φίλαθλοι θα βοηθήσουν στη νέα αρχή της Εθνικής».

 

Αρτεμις Σπανού: «Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε στην έδρα μας με τον κόσμο μας. Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να κερδίσουμε και να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πρέπει στο αυριανό παιχνίδι να έχουμε συγκέντρωση, να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, να μπούμε δυνατά από την πρώτη στιγμή και να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες. Περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει και να είναι ο έκτος παίκτης μας στο γήπεδο. Όσο περισσότεροι φίλαθλοι στο παιχνίδι τόσο το καλύτερο για μας».

 

Αγγελική Νικολοπούλου: «Θεωρώ ότι κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά. Ειδικά από την στιγμή που η αντίπαλος είναι άγνωστη, αυτό το γεγονός καθιστά το ματς επικίνδυνο. Χρειαζόμαστε την νίκη και αν είναι αυτό δυνατόν να συνδυαστεί και με καλή εμφάνιση. Τη Χαλκίδα η Εθνική την νιώθει σαν το σπίτι της. Είναι μια πόλη που πάντα μας καλοδέχεται και το γήπεδο είναι γεμάτο. Ελπίζω και αύριο να έχουμε τη στήριξη του κόσμου και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ζεστή για μας και να είναι ο έκτος παίκτης μας».

 

Ιωάννα Δίελα: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο αυριανός αγώνας με την Ισλανδία. Έχουμε αφήσει πίσω την ήττα στη Σλοβενία και πάμε να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το παιχνίδι στην έδρα μας. Θέλουμε νίκη με καλή εμφάνιση και θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένες για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμήσουμε την Ισλανδία για το γεγονός ότι στα χαρτιά θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου μας».

 

Διονυσία Αλεξανδρή: «Καταρχήν προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή, ευθύνη και υπερηφάνεια που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Όσον αφορά στον αυριανό αγώνα πρέπει δείξουμε μεγάλη συγκέντρωση. Μπορεί η Ισλανδία να μην έχει παράδοση στο μπάσκετ, αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε πολύ το παιχνίδι. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να πέτυχουμε τον στόχο μας. Για μας η νίκη είναι μονόδρομος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και ανυπομονώ να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα».