Print this page

Άρης, έτοιμος για Ευρωλίγκα!

Written by  Οκτ 28, 2015

Ο Άρης, με οδηγό έναν εντυπωσιακό Τζερέλ ΜακΝήλ άντεξε στο «παγωμένο» Καζάν και απέναντι στην πανίσχυρη Ούνικς πήρε μια σπουδαία νίκη με 73-74 στην παράταση και μαζί μια τεράστια ψυχολογική τόνωση για το τι μπορεί να κάνει στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ότι φέτος είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα, κάτι που απέδειξαν απέναντι σε μια ομάδα, το επίπεδο της οποίας είναι για τους ομίλους της Ευρωλίγκας. Η ελληνική ομάδα είχε καθαρό μυαλό και εύστοχες επιλογές σε άμυνα και επίθεση και δεν τρομοκρατήθηκε ούτε όταν στο επιπλέον πεντάλεπτο η Ούνικς Καζάν έδειξε να παίρνει το πάνω χέρι.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή περίοδο και πως ο κόσμος του μπορεί να περιμένει πολλές ωραίες ευρωπαϊκές βραδιές στο φετινό Eurocup.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα και χρειάστηκε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά πριν ο Τζερέλ ΜακΝήλ πετύχει το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης για τον Άρη. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν σχεδόν αναγνωριστικού χαρακτήρα, αφού καμιά ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, ενώ οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και στις επιθέσεις επικρατούσε νευρικότητα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ούνικς να προηγείται με 15-14, αλλά με την ελληνική ομάδα να στέκεται πολύ καλά στο παρκέ.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης στα μισά της δεύτερης περιόδου, όταν και προηγήθηκαν με +5, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» με τον Τζαμέλ Χάγκινς να «ξυπνάει» και τον ΜακΝήλ να φτάνει τους 12 πόντους στο ημίχρονο, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με το τέλος του εικοσαλέπτου (31-31) και η αναμέτρηση ξεκίνησε από την αρχή.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Άρη, με την ελληνική ομάδα να ξεκινά με σερί 0-7 και να παίρνει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η διαφορά σε αυτό το διάστημα έφτασε μέχρι και το +9 (41-50 στο 30’) για να κλείσει το δεκάλεπτο με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να προηγείται με 42-50.

Η Ούνικς προσπάθησε να κάνει την τελική της αντεπίθεση και κατάφερε να φτάσει στο καλάθι (50-52 στο 34’), όμως, ο Άρης κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος και να διατηρεί το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στον πόντο (60-61 στο 38’) και τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά. Με το σκορ στο 61-63 ο Άρης έχασε δυο ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του, ο Κώστας Καϊμακόγλου αστόχησε σε σουτ δύο πόντων για την ισοφάριση, ο ΜακΝήλ τον μιμήθηκε, ο Γκουμπάνοφ υπέπεσε σε λάθος και ο Ντομινίκ Γουότερς με 1/2 βολές έκανε το 61-64 στα 4’’.

Η Ούνικς είχε μόλις μια ευκαιρία στο χρόνο που απέμενε και ο Κώστας Καϊμακόγλου την εκμεταλλεύτηκε ευστοχώντας σε τρίποντο σε νεκρό χρόνο για την ισοφάριση, στέλνοντας παράλληλα, την αναμέτρηση στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο, όλα κρέμονταν σε μια «κλωστή» με την ρωσική ομάδα να παίρνει προβάδισμα 4 πόντων (71-67 στο 43’) και να βάζει δύσκολα στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη. Ο Άρης, όμως, αποδείχθηκε πολύ «σκληρός για να πεθάνει» και με καλάθι του ΜακΝήλ ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης, πήρε μια σπουδαία νίκη με 73-74.

Ο Αμερικανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης των «κιτρινόμαυρων» με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Τζαμέλ Χάγκινς με 16 πόντους, καθώς και ο Οκάρο Γουάιτ με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Ντομινίκ Γουότερς με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την ρωσική ομάδα, ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου που έστειλε το ματς στην παράταση, είχε συνολικά 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 42-50, 64-64, 73-74 (παρ.)

Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 19, Πονγκρασόφ 2, Παραχούτσκι, Κολόμ 12, Λιχοντέι 2, Μπάνιτς, Γκουμπάνοφ 9, Φιντιί, Πανίν, Καϊμακόγλου 14, Γουίλιαμς 4, Μίλακνις 11

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 6, Τσούπκοβιτς, Γουάιτ 10, Γουότερς 10, Δίπλαρος, Ζάρας, Χάγκινς 16, Κοέν 5, Μούρτος 3, Σίμτσακ 2, ΜακΝήλ 20