Print this page

Άρης που θύμισε… «Αυτοκράτορα»

Written by  Νοε 18, 2015

Ο Άρης φόρεσε και πάλι το καλό του ευρωπαϊκό «κοστούμι» και με τη νίκη του με 78-70 επί της τουρκικής Τραμπζονσπόρ ανέβηκε στην πρώτη θέση του τετάρτου ομίλου, καλύπτοντας, παράλληλα, το -4 του πρώτου γύρου.

 

Το «Nick Gallis Hall» θύμισε και πάλι τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ, με τον Άρη να πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη τόσο βαθμολογικής σημασίας, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογίας, αφού πλέον οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν μια καλή πορεία και στο Eurocup.

Όλοι οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στααμυντικά τους καθήκοντα και με σωστή διαχείριση του χρόνου και των δυνάμεών τους, έφτασαν σε αυτή την πολύ σημαντική για τη συνέχεια νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Ήρωας της αναμέτρησης, ο Θοδωρής Ζάρας, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 23 πόντους και 5/7 τρίποντα, οδηγώντας επιθετικά τους συμπαίκτες του.

Με τον Τζαμέλ Χάγκινς να έχει ξεκινήσει πολύ καλά και να είναι αλάνθαστος στην επίθεση, ο Άρης πήρε το προβάδισμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να κοιτάξει στα μάτια την τουρκική ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, έδειξαν εμπειρία και ψυχραιμία, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν σχεδόν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου που βρήκε τον Άρη να προηγείται με 22-19.

Ο Άρης συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ και με τον Θοδωρή Ζάρα να προσφέρει χρήσιμους πόντους οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 40-36.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με τον Άρη να παίζει σεμιναριακού τύπου άμυνα στην Τρίτη περίοδο, και να εγκλωβίζει την τουρκική ομάδα, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 53-47 και πλέον κρατούσε την τύχη του στα χέρια του.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν εντυπωσιακό τέταρτο δεκάλεπτο, ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στο +15 (70-55 στο 36’) και έκτοτε το μόνο που είχε να διαχειριστεί ήταν η τελική διαφορά της νίκης, ώστε να έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το τελικό 78-70 φέρνει τον Άρη στην πρώτη θέση του ομίλου με 4-2 με τον κόσμο του να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη που τον φέρνει «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Ο Θοδωρής Ζάρας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 23 πόντους, ο Τζαμέλ Χάγκινς είχε 18 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Οκάρο Γουάιτ πρόσθεσε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ στην πολύ μεγάλη νίκη της ελληνικής ομάδας.

Από την ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς, ο Ντουάιτ Χάρντι είχε 20 πόντους και ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-36, 53-47, 78-70

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6, Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 6, Φλιώνης, Γουάιτ 13, Γουότερς 2, Ζάρας 23, Χάγκινς 18, Κοέν 2, Μούρτος, Σίμτσακ 1, ΜακΝήλ 5

Τραμπζονσπόρ (Μάρκοβιτς): Τζόνσον-Όντομ 13, Σανλί 4, Καντάν, Χάρντι 20, Βελίτσκοβιτς 11, Ντεμιρέλ, Κίνσεϊ 7, Γιλντιρίμ, Γκουλασλάν, Τοζ, Στιπάνοβιτς 10, Κούλιγκ 5