Print this page

Άντεξε μόνο για ένα δεκάλεπτο

Written by  Νοε 25, 2015

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός μόνο για ένα ημίχρονο, όμως, στη συνέχεια υποκλίθηκε σε μια ανώτερη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και με την ήττα του στην Πυλαία με 70-89 έμεινε στο 2-5 και πλέον οι ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup αρχίζουν να εξανεμίζονται.

 

Η ρωσική ομάδα ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα και αντέδρασε άμεσα στον αρχικό αιφνιδιασμό των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» παίρνοντας μια άνετη νίκη που την διατηρεί μόνη πρώτη στον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, όμως, στην συνέχεια δεν μπόρεσε να αντέξει τον ρυθμό και στο τέλος έμεινε και πάλι χωρίς νίκη.

Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και με εντυπωσιακά ποσοστά στην επίθεση, αλλά και εξαιρετική αμυντική λειτουργία προηγήθηκε 23-9 στο 8’ και έδειξε αποφασισμένος να κοιτάξει στα μάτια την πολύ δυνατή αντίπαλό του.

Ολοκληρώνοντας ένα σχεδόν τέλειο επιθετικά πρώτο δεκάλεπτο, με τον αρχηγό του Κώστα Βασιλειάδη να φτάνει γρήγορα τους 10 πόντους, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 29-19 στο πρώτο δεκάλεπτο και έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση.

Ό, τι «έχτισε» στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ το «γκρέμισε» πολύ εύκολα στο δεύτερο, αφού ξέχασε εντελώς την άμυνα, επιτρέποντας στην ρωσική ομάδα να τον «εκτελέσει» και να πετύχει συνολικά 31 πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 44-50 και 10/19 τρίποντα.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ παραδόθηκε στην ανωτερότητα της ρωσική ομάδας και δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό της. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την Ζενίτ να προηγείται με 60-67, ενώ στην τελευταία περίοδο οι Ρώσοι έκαναν ένα επιμέρους σκορ 10-22 και «καθάρισαν» την αναμέτρηση με το τελικό 70-89.

Η εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που σημείωσε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ δεν έφτασε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 13 πόντους και ο Μιλένκο Τέπιτς 14 με 8 ριμπάουντ.

Ασταμάτητος ήταν ο Ράιαν Τούλσον, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 29 πόντους για την Ζενίτ, ενώ ο Τζάνις Τίμα είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 44-50, 60-67, 70-89

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 14, Λιάπης, Βασιλειάδης 13, Κακαρούδης, Τσόχλας 5, Δέδας, Μαργαρίτης 5, Κόττας 2, Σχορτσιανίτης 17, Ντούβνιακ 2, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 6

  • Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Καράσεφ): Αντίποφ 12, Τίμα 13, Κοστσέεφ, Μοτοβίλοφ,  Τούλσον 29, Βίκροφ 5, Πούσκοφ 2, Καρπούκιν 4, Ντάουντελ 15, Βαλίεφ 4,  Γκολόβιν 5