Print this page

Break με το... «καλημέρα» για την Νταρουσάφακα

Written by  Απρ 10, 2018

Εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι τελικοί του Eurocup, με την Νταρουσάφακα να παίρνει πολύ μεγάλη νίκη εκτός έδρας επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν στην παράταση της πρώτης αναμέτρησης με 81-78 και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή της στην Ευρωλίγκα.

Ο αγώνας ήταν άκρως ενδιαφέρων, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκειά του και το φινάλε του να είναι δραματικό.

Η Λοκομοτίβ είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς προηγήθηκε με 70-62 στο 39’ και με 72-67 μόλις 22’’ πριν τη λήξη του αγώνα, όμως, ουσιαστικά… αυτοκτόνησε, αφού αρχικά ο Σαντ-Ροος μείωσε σε 72-69, ενώ στη συνέχεια ο Κουλάγκιν έκανε λάθος, ο Σαντ-Ροος έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Γουίλμπεκιν και αυτός δεν λάθεψε, ισοφαρίζοντας σε 72-72 στα 6’’, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η τουρκική ομάδα ήταν καλύτερη, πήρε προβάδισμα από το πρώτο του λεπτό και έφτασε τελικά στη νίκη και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών, η οποία μεταφέρεται την Παρασκευή στην Τουρκία και πλέον θέλει ακόμα δυο νίκες για να φτάσει στον μεγάλο στόχο.

Κορυφαίος της Νταρουσάφακα ο Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος εκτός από το σπουδαίο καλάθι της ισοφάρισης στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης είχε συνολικά 24 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Γουίλ Κάμμινγκς είχε επίσης εξαιρετική παρουσία με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Από την Λοκομοτίβ, κορυφαίος, αλλά και… μοιραίος ήταν ο Νμίτρι ΚΟυλάγκιν που τελείωσε με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και ένα κλέψιμο, αλλά και 5 λάθη, ο Μαρντί Κόλινς σημείωσε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Κρις Μπαμπ πρόσθεσε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 35-31, 52-49, 72-72, 78-81 (παρ.)

 

 

 

Φωτό: eurocupbasketball.com