Print this page

Επέστρεψε στην Ευρωλίγκα η Νταρουσάφακα!

Written by  Απρ 13, 2018

Η Νταρουσάφακα επιστρέφει στην Ευρωλίγκα, έπειτα από απουσία ενός έτους, αφού επικράτησε και στον δεύτερο τελικό του Eurocup της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 67-59 και με 2-0 κατέκτησε το τρόπαιο που της δίνει το εισιτήριο να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη χρονιά.

Η ομάδα του Ντέηβιντ Μπλατ ήταν καλύτερη και στο δεύτερο παιχνίδι, το οποίο ποιοτικά δεν έπιασε υψηλά στάνταρ, ωστόσο, πήρε αυτό που ήθελε και ήδη προετοιμάζεται για την Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν με στόχο να έχει ακόμα καλύτερη πορεία από την προηγούμενη, παρθενική της εμφάνιση.

Με τον Σκότι Γουίλμπεκιν να κάνει εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο (19 πόντοι) η Νταρουσάφακα πήρε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού τον έλεγχο, δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα, ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσει στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου για να πάρει προβάδισμα 12 πόντων (49-37) για να νιώσει μια κάποια… ασφάλεια.

Η Λοκομοτίβ δεν τα παράτησε, μείωσε στους 5 (49-44), αλλά οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν διατεθειμένοι να χάσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε με το «διπλό» στο Κουμπάν.

Το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο ήταν κακό, με τις δυο ομάδες να μένουν χωρίς σκορ για περισσότερα από 4’ με το σκορ κολλημένο στο 58-48, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια να πλησιάσουν, έφτασαν το -4 (58-54), αλλά ο Γουίλμπεκιν με τρίποντο έκοψε εντελώς τις ελπίδες του για ανατροπή.

Με το τελικό 67-59, η Νταρουάφακα έκανε το 2-0 στη σειρά, κατέκτησε το τρόπαιο του Eurocup και «σφράγισε» το εισιτήριο της επιστροφής της στην Ευρωλίγκα.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν ήταν σαφέστατα ο πρωταγωνιστής των τελικών, σημειώνοντας 28 πόντους και οδήγησε τους συμπαίκτες του στην επιτυχία. Από κοντά, ο Γουίλ Κάμμινγκς με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Τζαζουάν Τζόνσον που είχε 8 πόντους με 11 ριμπάουντ.

Από την Λοκομοτίβ, ο Τζόε Ράγκλαντ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με τον Μπράιαν Κβέιλ να σημειώνει 12 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 39-33, 55-45, 67-59

 

 

Φωτό: eurocupbasketball.com